Forum Motor - Fritid & hobby
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Dubbel hundbur + barnvagn

  Ons 6 nov 2019 12:47 Läst 0 gånger Totalt 7 svar
  Ons 6 nov 2019 12:47

  Hej!

  Jag och sambon har ett tag letat efter ny bil. Vi har nyligen också fått reda på att vi väntar barn, vilket gjorde bil-letandet mycket svårare. Vi har nämligen två hundar, i medium-storlek. Vi behöver därför en dubbel hundbur, samt plats för barnvagn. Någon med tips på bil eller lösning? Helst vill vi ju inte ha någon stor familjebuss, men vet inte om det finns något annat alternativ? Någon som kanske till och med har kort på hur ni löst det? :) 

  Tack på förhand!

 • Ons 6 nov 2019 12:55 #1 +1

  Vi hade en barnvagn som var lätt och kunde monteras isär lätt och lade den i takbox. Hela bagaget fullt med hundar...

 • Ons 6 nov 2019 12:55 #2

  Många kombibilar har delat baksäte, kan ni fälla ner ena halvan och ha buren där och vagnen bak?

 • Ons 6 nov 2019 12:59 #3

  Eller häng barnvagnsunderredet på cykelställ på dragkroken. Glöm inte lämna in bilen då airbagen blir borkopplad innan det är dags för bbhämtning

 • Ons 6 nov 2019 12:59 #4

  Eller häng barnvagnsunderredet på cykelställ på dragkroken. Glöm inte lämna in bilen då airbagen blir borkopplad innan det är dags för bbhämtning

 • Tis 14 jan 21:38 #5

  Har läst mig till att hund i bil räknas som last och således behövs inte någon bur, det räcker med lastgaller för att hindra hund från att ta sig framåt i bilen under färd eller slungas framåt i bilen vid krock/olycka. En annan lösning är att använda sig av en bilsele och ha hundarna sittandes på säten men då bör du använda någon form av skydd för klädseln, helst vattentät och tvättbar.

  Budget lastgaller från Biltema är inte tillräckligt för att hålla emot vid krock och här får du då ev. böter om du kör med det och hund där bak. Kolla med ex. Skruvat.se eller säljare av tillbehör specifikt för din bil för att få ett ordentligt galler, de kostar lite mer men är säkrare för och du slipper en bur som tar upp en massa plats som ev. får lastas i och ur hela tiden. En riktig bur är förmodligen lite säkrare för hunden vid kollision dock.

  Skydd av bilklädsel finns billigt på Jula och Biltema.

  Bilsele för hund finns på de flesta välsorterade zoo/djurbutiker.

 • Ons 15 jan 21:40 #6

  Vi använde takbox och en hyfsat smidig barnvagn. Inte det mest estetiska men det fungerar alldeles utmärkt så länge ni orkar lyfta upp vagnen.

 • Anonym (Vw caddy)
  Visa endast
  Ons 15 jan 21:53 #7

  Vi har bekanta i samma sits. De har en VW caddy som har väldigt högt i tak. Dubbelburar och lastgaller så kan de enkelt lägga upp vagnen ovanpå burarna.

  Typ så här.

Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll