Forum Heminredning - Hus & hem
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Göra styling själv inför fotografering?

  Lör 9 nov 2019 13:41 Läst 0 gånger Totalt 1 svar
  Lör 9 nov 2019 13:41

  Vi ska sälja vår lägenhet och behöver styla den inför fotografering. Vår mäklare har rekommenderat ett homestyling-företag som de har ett samarbete med. Men vi har kommit fram till att det är alldeles för dyrt för oss att anlita någon. Det är tillräckligt med kostnader i samband med försäljning och flytt. Vi har därför funderat på att göra jobbet själva. Det finns ju massvis av bilder på Hemnet man kan ta hjälp av och vänner som ser lägenheten med andra ögon.

  Planen är att vi ska rensa lägenheten på alla möbler och prylar och börja om från början. Vi tänker utgå från de möbler som vi redan har tillgång till och sedan kompletteringshandla lampor, textilier, tavlor, vaser, blommor och så. Vår lägenhet har redan en ljus bas så jag tänker att det inte kan vara så svårt att misslyckas med val av färger. Är det någon som gjort styligen själv? Hur blev resultatet? Hade mäklaren något att anmärka på?

 • Lör 9 nov 2019 15:51 #1

  Jag har stylat flera lägenheter och det brukar bli bra, men jag har dels ett intresse för inredning och dels har jag även fotat några lägenheter vilket jag tror givit mig en bättre uppfattning om vad som funkar och inte funkar på bild. Mitt tips är att inte lägga för mycket pengar på detta. Tänk på att det inte alls är säkert att det ni gör höjer priset - det troligaste är att det inte kommer att göra det. Många detaljer syns inte ens på bilder då de blir för små i en bild tagen på ett helt rum.

  Det som spelar störst roll är att lägenheten i sig framhävs på bästa sätt genom att ni plockar ordentligt och ser till att det tex inte hänger gardiner framför fönster som gör att de ser mindre ut (förläng gardinstängerna och häng gardinerna utanför fönstret istället) eller att snygga golv är täckta av mattor och dylikt. I de fall jag känner till där mäklaren eller fotografen varit missnöjda har det handlat om att ägarna inte plockat undan tillräckligt.

Logga in
Bli medlem
Medlemsregistreringen är tillsvidare avstängd mellan 00:00 och 07:00. Vänligen återkom senare.

Innehåll

Innehåll

Svara i tråden...

Innehåll