• Anpos

    VAB hjälp

    Pappan jobbar heltid och har en anställningsform med förtroendetid vilket gör att man kan ??gå hem när man är klar'? och få fullt betalt för dagen. Problemet är att han måste rapportera tid till kunden eftersom de ska ha betalt. 4-5 timmar i veckan är OK att tumma på enligt uträkning.


    Mamman arbetstränar kl14-18 och är hemma med barnet till kl 13.


    Barnet har förskoleplats 13-16:30.


    Scenario: Barnet är sjukt och måste vabbas av Pappa. Hur löser vi det?


    Kan pappan vabba hela dagen och få betalt för det? Får han endast betalt från försäkringskassan 4 timmar då mamma är på jobbet?


     

  • Svar på tråden VAB hjälp
  • nnnnnnnn

    Förstår inte varför pappan måste vara hemma hela dagen med barnet? Mamman tar väl hand om barnet till ca kl 13?
    Och om pappan är klar med arbetet då så kan han gå hem och ta över utan att anmäla VAB. Är han inte klar så anmäler han VAB till arbetsgivare + försäkringskassan och får VAB för de timmarna tex kl 13- 17 = halvdag.

    Vi har ofta varvat tex tagit halvdag VAB vars om vi jobbat heltid båda. Ibland har vi gått omlott tex ena börjar senare för att lämna tex kl 10 på förskolan och den andre föräldern hämtar tidigt tex kl 15, har vi då behövt vara hemma och VABba så har antingen den ena föräldern tagit VAB tills den andre kommer hem vid 15   eller så har den andre gått hem till kl 10 när den förste skulle åka iväg till jobbet, men vanligast har nog ändå varit att den som skulle lämna 10 har tagit ett par timmars VAB tex 10-13 och den andre åker hem och tar VAB ett par timmar tex 13-15.

  • Anonym (A)

    Om jag tror rätt så kan han bara vabba när mamman jobbar plus restid, så måste hon åka 13 så från när han måste sluta f.a hinna hem til kl 13. Blir det tex 12.30 och han jobbar 8 h/dag kan han jobba 1/2 dag och vabba 1/2.

  • Anonym (Elias mamma)

    Du har rätt att få tillfällig föräldrapenning i den omfattning som du har löneavdrag för. Har man flexibelt jobb och inte "behöver ' få avdrag vid vab så får man ingen ersättning. Man har lön som vanligt.

  • modsey

    Om jag förstår dig rätt, så kan han ju inte vabba när du är hemma. Däremot en halv dag ftån det du behöver åka.

Svar på tråden VAB hjälp