• Bluesk­illen
    Mon 16 Dec 2019 18:58
    2345 visningar
    5 svar
    5
    2345

    Att frysa bort en vårta

    Jag har för första gången provat med att frysa bort en vårta. Den första som jag haft så jag har ingen erfarenhet av det. Provade ett par månader VårtFri men det hjälpte inte. Den blev kvar. 
    Nu har jag fryst den tre gången och den sista blev inte som de andra två. Det gör hiskeligt ont. Jag kan inte stödja mig på foten så jag haltar fram och det värker i foten när jag bara sitter ner och inte ens belastar den. 
    Någon som har erfarenheter av att frysa vårtor och kan berätta om det ska göra så här ont?

  • Svar på tråden Att frysa bort en vårta
  • Mon 16 Dec 2019 20:14
    #1

    Det ska inte göra såää ont. Hur länge väntade du mellan gångerna? För enligt min erfarenhet så ska man helst inte göra det mer än en gång i veckan. Har fryst vårtor flera gånger. En gång på mitt finger gjorde det nog ungefär ont på det sättet som du beskriver. Jag tror att jag hade fryst för länge eller inte riktigt direkt på vårtan då. Men om det är till någon tröst försvann den ganska kort därefter..

  • Bluesk­illen
    Tue 17 Dec 2019 16:34
    #2

    Jag har gjort det med ett uppehåll på två veckor. De två första kändes helt okej men nu den sista så känns det otroligt mycket som sagt. 
    Jag kan bara hoppas att den träffade riktigt rätt denna gång och att den håller på att frysa bort och det är därför det gör så ont. 

  • Tue 17 Dec 2019 16:44
    #3

    Hej!

    Jag frös mina vårtor hos läkare för 3 veckor sedan.. Mina satt på fingrana. Hade så otroligt ont och låg i fosterställning hela dagen. Hehe. Hudläkaren sa att det är viktigt att ta smärtstillande efteråt, då det gör väldigt väldigt ont. Det gör ont att frysa.. Hade ont ett par dagar till, men gjorde väldigt mycket mindre ont dagen efter.

    Håller för närvarande på att behandla mina vårtor på klinik, och började för 3 veckor sedan. Har varit och fryst på klinik (starkare än apoteket) för 3 veckor sedan och  de har minskat drastiskt. Frysningen ska tydligen vara bra för att reta immunförsvaret. Nu gör vi verritopbehandling på klinik för att bli av med resten och gjorde första behandlingen igår. 

    Mina har som sagt minskat drastiskt redan, efter att ha väldigt stora vårtor, i flera år som bara spritt sig och blivit värre trots egenbehandling. Hade nästan tappat hoppet, och trott att jag skulle behöva leva med detta förevigt..

    Har du funderat på att söka för vårtorna på klinik? 

  • Bluesk­illen
    Tue 17 Dec 2019 20:17
    #4

    Jag var i kontakt med min vårdcentral för att få hjälp men de sa att det var inget de kunde hjälpa till med. Jag kanske ska vända mig till den privat vården i stället. Är det där du har fått hjälp?
    Misstänker också att Apotekets frysspruta inte är någon värstingspruta. 

  • Tue 17 Dec 2019 20:29
    #5
    Blueskillen skrev 2019-12-17 20:17:16 följande:

    Jag var i kontakt med min vårdcentral för att få hjälp men de sa att det var inget de kunde hjälpa till med. Jag kanske ska vända mig till den privat vården i stället. Är det där du har fått hjälp?

    Misstänker också att Apotekets frysspruta inte är någon värstingspruta. 


    Ja, men precis. Jag har vänt mig privat, då vårdcentralen inte kunde erbjuda hjälp. Visst kostar det en del. Men alla medel och metoder har kostat så mycket, utan resultat ändå ;)

    Verrutop ska enligt min hudklinik vara det bästa på extremt envisa vårtor. Är ett väldigt starkt medel som enbart får hanteras av specialistpersonal. En del fotspecialister som jobbar med fotvård erbjuder även denna behandling. Sett att det är billigare där. Dock sitter mina på händer, varav att jag går hos läkare och läkarklinik istället.
Svar på tråden Att frysa bort en vårta