Forum Tonåring - Förälder
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Sur och elak tonåring - pappan gör ingenting

  Fre 20 dec 2019 08:59 Läst 0 gånger Totalt 1 svar
  Fre 20 dec 2019 08:59

  Jag har varit tillsammans med min sambo i snart fyra år. Vi har bott ihop i två. Jag har två barn sedan tidigare, en som är 8 år och sen som är 11 år. De bor varannan vecka hos oss. Min sambo har en dotter som är 17 år. Hon bor heltid hos oss.

  Jag och min bonusdotter har en bra relation. På grund av hennes ålder är jag mer som en nära vän än en mamma för henne och det har funkat bra. Men! Hon har ett sådant jobbigt humör. Hon är ofta väldigt sur och otrevlig, speciellt mot min sambo, alltså hennes pappa. Det räcker bara med att han frågar om hennes dag för att hon ska svara något argt och surt. Min sambo i sin tur är världens bästa pappa. Köper dyra kläder och möbler, ger henne allt hon pekar på, skjutsar och hämtar henne så fort hon vill. Hon behöver inte göra något hushållsarbete, så som att plocka undan efter sig, tvätta sina kläder, diska etc. Jag har påtalat detta flera ggr för min sambo men det slutar bara med att han blir sur på mig. Således har jag nu slutat att säga till. Hursomhelst tycker jag att det är väldigt respektlöst av henne att göra såhär mot sin pappa.

  Hennes beteende och humör är dock inget nytt. Min sambo säger att hon även var sådan här när hon var liten och när min sambo levde med hennes mamma. Detta är också skälet till varför hon inte kan bo med sin mamma eftersom hennes dåliga uppträdande leder till bråk och konflikter.

  Jag känner nu att detta har börjat påverka mig. Jag som annars är en glad och lättsam person känner mig nere, nervös och orolig. Jag tycker det känns så tråkigt att befinna mig i den hårda jargongen och stämningen. Jag behöver skratt och positiv energi för att må bra. Jag märker även att mina barn påverkas.

  Jag vet nu inte vad jag ska göra. Självklart förstår jag att tonåringar kan vara såhär och att barn som lever i bonusfamiljer kan uppvisa såna här tecken. Är därför väldigt tacksam för alla råd och tips!

 • Fre 20 dec 2019 12:28 #1

  Hon är såpass vuxen att din sambo borde sätta vissa krav. Annars kommer hon få en schock av vuxenlivet och varför belöna med kläder, möbler odyl när hon inte gör något alls för att uppskatta det?

  Be henne skura toan en gång o veckan, gå ut med soporna, plocka ur diskmaskinen eller fixa middag en gång i veckan. Tycker inte det är för mkt begärt av en 17-åring.

Logga in
Bli medlem
Medlemsregistreringen är tillsvidare avstängd mellan 00:00 och 07:00. Vänligen återkom senare.

Innehåll

Innehåll

Svara i tråden...

Innehåll