• Anonym (Kkk)

    Ugnsbakade julskinkan i går. Glömde framme över natten

    Det är väl SJÄLVKLART att man somnar från julskinkan. Dock var den kl vid 00 och ställde in den i kylen nu kl 05:30. Sån idiot jag är.

    Är det bara att kasta eller vad tror ni?

  • Svar på tråden Ugnsbakade julskinkan i går. Glömde framme över natten
  • Barbro45

    Tillagat kött, dessutom helt kött är mycket hållbart. Lukta, smaka, du känner direkt om det är dåligt.

  • Anonym (Kkk)

    Tack ska ni ha... det är en 4,5 kgs skinka. Så synd att kasta. Tänkte om jag kör den till 100 graders innertemp under griljeringen?

  • Barbro45
    Anonym (Kkk) skrev 2019-12-24 07:04:47 följande:

    Tack ska ni ha... det är en 4,5 kgs skinka. Så synd att kasta. Tänkte om jag kör den till 100 graders innertemp under griljeringen?


    Nej, gör inte det, då får du bara en torr skinka.
  • Anonym (Kkk)
    Barbro45 skrev 2019-12-24 07:08:03 följande:

    Nej, gör inte det, då får du bara en torr skinka.


    Ok så du tror inte att det är nödvändigt för ev bakterier?

    Själv är jag inte orolig alls och kommer att äta. Min mamma är hysterisk när det kommer till sånt här,måste säga till henne att ta med egen skinka. Hon har nån form av paranoia när det gäller mat som ska kylas.

    Själv äter jag mat som luktar bra, oavsett hur gammalt det är. (typ)
  • Limeblad
    Anonym (Kkk) skrev 2019-12-24 07:15:09 följande:

    Ok så du tror inte att det är nödvändigt för ev bakterier?

    Själv är jag inte orolig alls och kommer att äta. Min mamma är hysterisk när det kommer till sånt här,måste säga till henne att ta med egen skinka. Hon har nån form av paranoia när det gäller mat som ska kylas.

    Själv äter jag mat som luktar bra, oavsett hur gammalt det är. (typ)


    Men måste du berätta för henne?
  • Mackan1978

    Det är absolut ingen fara ät den du

  • Anonym (H)

    Säg inget till din mamma då?

  • Anonym (Kkk)

    Har ni iof rätt i : D

  • syntharen
    Anonym (Kkk) skrev 2019-12-24 07:15:09 följande:

    Ok så du tror inte att det är nödvändigt för ev bakterier?

    Själv är jag inte orolig alls och kommer att äta. Min mamma är hysterisk när det kommer till sånt här,måste säga till henne att ta med egen skinka. Hon har nån form av paranoia när det gäller mat som ska kylas.

    Själv äter jag mat som luktar bra, oavsett hur gammalt det är. (typ)


    Vad man inte vet har man inte ont av, brukar jag säga så berätta inget för din mamma
  • Anonym (H)
    Anonym (Kkk) skrev 2019-12-24 07:35:15 följande:

    Har ni iof rätt i : D


    Det man inte vet mår man inte dåligt av ;)
  • Praktisk58

    Den ska stå framme ett tag innan kylen. Men ok, du borde ha satt in den kl 3:00. Säg inget till din mamma om hon inte är gravid. (Och kött ska ALDRIG ha 100° innertemp) köp en kokbok !

  • Anonym (Kkk)

    Familjen åt av den efter att den griljerats. Det var den godaste skinka dom ätit ; D men det var faktist väldigt god. Brukar ju köpa fördigkokt annars.

  • Anonym (Kkk)
    Praktisk58 skrev 2019-12-24 10:35:44 följande:

    Den ska stå framme ett tag innan kylen. Men ok, du borde ha satt in den kl 3:00. Säg inget till din mamma om hon inte är gravid. (Och kött ska ALDRIG ha 100° innertemp) köp en kokbok !


    Nej jag vet, men tänkte just i detta fall, är rätt dålig på skinka som jag sällan tillagar. Är annars väldigt noga med köttets temp då det annars inte blir ätbart.
  • Anonym (Kkk)
    Anonym (H) skrev 2019-12-24 10:23:07 följande:

    Det man inte vet mår man inte dåligt av ;)


    Nä precis, he he
  • Ascendere

    Det är helt lugnt.

    Jag gör ofta så, inte bara med skinka utan även med kyckling, fisk och allt möjligt, alltså lagar till och låter det stå i rumstemperatur över natten.

    Helt medveten om att det går tvärtemot rekommendationer gällande livsmedelshantering men har aldrig fått några magproblem eller andra negativa följder av det.

  • Anonym (Kkk)
    Ascendere skrev 2019-12-25 09:43:21 följande:

    Det är helt lugnt.

    Jag gör ofta så, inte bara med skinka utan även med kyckling, fisk och allt möjligt, alltså lagar till och låter det stå i rumstemperatur över natten.

    Helt medveten om att det går tvärtemot rekommendationer gällande livsmedelshantering men har aldrig fått några magproblem eller andra negativa följder av det.


    Okej! : )
Svar på tråden Ugnsbakade julskinkan i går. Glömde framme över natten