• Randomlala

    Vilka egenskaper borde en sann ledartyp ha?

    Hur ser man vem i rummet som är bäst ledare egentligen? Handlar allt om hur personen beter sig eller vilka val man gör? Vad tycker ni egentligen? Tycker det här är ett ganska intressant ämne faktiskt.

  • Svar på tråden Vilka egenskaper borde en sann ledartyp ha?
  • Sarah889

    Kan du inte bara skriva att det är en skoluppgift?

  • Anonym (Greetings from Berghof)

    Han bör ha en lustig mustasch.

  • Anonym (Grisnos)

    Den som man skulle känna sig trygg med att om man hamnade strandsatt på en öde ö skulle man ty sig till personen och ha tillit till att genom denne överleva situationen och kunna ta sig från ön välbehållna. Den person man skulle valt som pilot till att flyga en i sitt flygplan. Om man t ex har en fobi känner man att med denne person skulle man kunna exponeras för fobin med. Trygghet, tillit. Den mest stabile. Starkast psyke. En vänlig person med gott omdöme som en grupp följer för gruppens bästa. Kan avläsa risker rätt. Omtänksam för allas bästa.

  • Anonym (Greger)

    Generellt talar man om tre egenskaper som är viktiga för en ledare:

    - Att kunna ha många bollar i luften samtidigt
    - Att kunna vara spindeln i nätet
    - Att kunna peka med hela handen

    Vissa skolor menar att det även finns en fjärde egenskap som är önskvärd:

    - Att säga vad man tycker

  • Ascendere
    Randomlala skrev 2019-12-25 19:08:35 följande:

    Hur ser man vem i rummet som är bäst ledare egentligen? Handlar allt om hur personen beter sig eller vilka val man gör? Vad tycker ni egentligen? Tycker det här är ett ganska intressant ämne faktiskt.


    Jag skulle säga att det är väldigt situationsbundet. I ett flygplan eller på en båt är det tex  självklart vem som är ledaren, men om exakt samma människor som befinner sig i flygplanet skulle hamna i en helt annan situation skulle någon annan kunna axla ledarrollen beroende på kompetens. Säg tex att planet nödlandar i fjällmiljö och det finns en auktoriserad bergsguide med bland passagerarna, då blir det naturligt så att han tar över ledarrollen. 

    En grupp kommer helt enkelt att vilja lyssna på och följa den person som de omedvetet bedömer har den bästa kompetensen för att leda gruppen i den situation de befinner sig i. 
Svar på tråden Vilka egenskaper borde en sann ledartyp ha?