• Långbenopluto

    Choklad som är "grå"?

    Jag öppnade nyss en chokladkaka och den är lite gråaktig på en del ställen... den har inte utgått enligt datum och den smakar som den ska.

    Varför blir den färgen? Jag har bara sett det på gammal choklad.

  • Svar på tråden Choklad som är "grå"?
  • Aniiee

    Det kan vara att den har blivit för varm och sedan kylts och satt sig igen. Det "gråa" är kristallisering som "gått fel". Det är väldogt vanligt till exempel om du importerar choklad själv på sommaren och den har gått i vanliga posten.

    Inte farligt alls, och även choklad som blivit "gammal och grå" går att äta.


    I have a growing lack of disgust for you
  • Långbenopluto
    Aniiee skrev 2019-12-31 15:38:59 följande:
    Det kan vara att den har blivit för varm och sedan kylts och satt sig igen. Det "gråa" är kristallisering som "gått fel". Det är väldogt vanligt till exempel om du importerar choklad själv på sommaren och den har gått i vanliga posten.

    Inte farligt alls, och även choklad som blivit "gammal och grå" går att äta.
    Åh, tack för snabbt svar, jag var rädd att behöva snabba mig på ICA

    Gott Nytt År!
Svar på tråden Choklad som är "grå"?