• SaLarsson

    Mat känslighet

    Hej! Jag har känt i många år att jag blir gasig i magen, det gör inte ont. Jag har inga större problem men det måste vara att jag är känslig för viss typ av mat.. jag har försökt håll koll själv. Men om jag ätit gluten en hel dag kan jag må toppen, druckit mjölk - inga gaser. En annan dag kan jag ha blandat min kost och blir jättegasig.

    Jag vet att Bianca ingrosso nämnde i en video att ?jag är inte allergisk men jag träffade en läkare (eller något?) som berättade om allt just min mage var lite känsligare mot. Bönor, kiwi, chiafrön...? etc.

    Min fråga är, vet NÅGON om det finns någon sån person man kan boka tid hos?

    Vem? Vart? Hur? Blodprov? Vad behövs för att veta det specifikt vad för mat man är känslig mot?

    Tacksam för svar!!! Google ger inget svar.

  • Svar på tråden Mat känslighet
  • Mascaraklumpar

    Nej, att man är ?känslig? men inte allergisk/intolerant är inget som kan verifieras på det sättet. Det du kan göra är att föra matdagbok och markera de dagar du är extra gasig. Finns det några samband med kosten så kommer du till slut att kunna identifiera vad du bör undvika.

Svar på tråden Mat känslighet