Forum Svårt att få barn - Känsliga rummet
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Kan jag ha mycoplasma?

  Tis 7 jan 18:44 Läst 0 gånger Totalt 1 svar
  Anonym (Nojig­)
  Visa endast
  Tis 7 jan 18:44

  Long story short: Under min studenttid hade jag ett par vilda och dumma perioder och en av killarna jag träffade hörde av dig några månader efter vi slutat ses och meddelade att han fått könssjukdomen mycoplasma, för att tipsa mig att kolla upp mig.

  Jag var som sagt dum, tio år yngre än idag, och struntade helt i att kolla upp mig eftersom att jag aldrig hört talas om mycoplasma, var helt symptomfri, och tänkte att han fått det av någon annan. Tänkte inte mer på det hela, och något år senare träffade jag min blivande man.

  Nu, alltså tio år senare, har vi två barn, men den sista tiden har jag börjat få världens tvångstankar: vi hade rätt mycket problem med att bli gravida och fertilitetsutredningen visade inget - kan det vara en obehandlad mycoplasma som funnits kvar i alla år och spökat? Kan den ha påverkat min fertilitet med skador som inte syns på en fertilitetsutredning? Kan en eventuell mycoplasma läka ut, eller kan jag tom fortfarande ha den efter alla år? Någon som vet mer om sjukdomen, jag hittar så lite info på nätet?

 • Anonym (.)
  Visa endast
  Tis 7 jan 19:12 #1

  1. Mykoplasma kan påverka fertiliteten, och göra det svårare att bli gravid.

  2. Det ger inte alltid symtom.

  3. Det kan läka ut av sig själv, det behöver inte betyda att du har eller har gått med mykoplasma.

  4. Det enda sättet att veta är att testa sig, testa dig på en mottagning så får du svar!

Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll