• matf

    Äta mat som stått framme 4 timmar? Grqvid

    Jag undrar om det går att äta mat som stått framme 4 timmar? Hade jag inte varit gravid hade jag inte brytt mig, men i o med graviditeten så vill jag inte slänga i mig bakterier. Vad hade ni gjort?

  • Svar på tråden Äta mat som stått framme 4 timmar? Grqvid
  • Pentra

    Vad är det för mat och hur har den förvarats när den stått framme? Har djur kunnat äta utav den? Finns det fullt med flugor där den stått? ... Med vänlig hälsning, Pentra

  • matf

    Korvstroganof och ris är det som vart tillagad idag och lagd i matlådor, men matlådorna ställdes in i kylen efter 4 timmar. Vi har en katt men hon är så kräsen så tror knappast hon vart i maten samt att locken låg tvärs över matlådorna.

  • matf
    Pimpinellan skrev 2020-01-08 21:37:33 följande:

    Beror på vilken mat det är. Men överlag- nä, det hade jag nog inte gjort.


    Krovstroganof och ris. Har tänkt på om tex smör och ost stå framme några timmar utan att bli dåligt?
  • Anonym (Mamma)

    Nej. Jag skulle inte chansa. Bakterietillväxten sätter igång direkt och visst, en halvtimme eller så hade jag kanske övervägt att äta men inte efter flera timmar.

  • Anonym (A)
    HejsanJenny skrev 2020-01-09 06:38:52 följande:

    Är själv gravid (vecka 23) och skulle ha ätit det utan att oroa mig. :)


    Håller med
  • Pentra
    matf skrev 2020-01-09 06:35:12 följande:
    Korvstroganof och ris är det som vart tillagad idag och lagd i matlådor, men matlådorna ställdes in i kylen efter 4 timmar. Vi har en katt men hon är så kräsen så tror knappast hon vart i maten samt att locken låg tvärs över matlådorna.

    Jag hade tom. ätit det kylskppskallt utan oro och utan problem. Har gjort liknande åtskilliga gånger, både ickegravid och gravid, utan några som helst komplikationer. Dessutom; så är hör det ju till vanligheten att man värmer upp denna typ av mat igen innan man äter den, och då är problemet definitivt ett ickeproblem i min värld. ... Med vänlig hälsning, Pentra
  • Anonym (Riktlinjer)

    Livsmedelsverkets riktlinjer för nedkylning är att maten ska ha kylts ned till under 8 grader inom 6 timmar. :)

  • Anonym (Riktlinjer)

    Livsmedelsverkets riktlinjer för nedkylning är att maten ska ha kylts ned till under 8 grader inom 6 timmar. :)

Svar på tråden Äta mat som stått framme 4 timmar? Grqvid