• Thu 9 Jan 2020 17:26
  874 visningar
  1 svar
  1
  874

  Du har en dotte som är lättledd, och som både blir mobbad och övertalas att mobba andra. Skulle du förbjuda ditt barn att umgås med denna mobbare som är elak mot ditt barn?

  Min dotter har en kompis som i flera år känt en tjej som är så lätt att vilseleda. En annan tjej får fröken Lättledd att vara taskig mot min flicka. Styggtjejen kommer på lögn efter lögn som hon slår i den lättledda flickan, och hon går på det. Men när Styggtjejen med jämna mellanrum är elak  genom att stänga ute den lättledda flickan kommer hon och söker tröst hos min flicka - igen. Ha varit likadant i 4 år nu.
  Jag kontaktade lättledda tjejens mamma som är fullt medveten om att hon har en lättledd flicka, och sa till henne att det fick vara slut nu. Det kan ju inte vara så att de båda är taskiga mot min tjej, hittar på saker som inte stämmer och stänger ute henne, men när det sedan krisar så kommer hon springande för hjälp! 
  Mamman svarade: "Men jag kan ju inte bestämma vem min flicka ska umgås med! Det måste hon få bestämma!" Jag baxnade! Ska man som förälder inte se till 1. att barnet inte mobbar andra 2. att barnet inte blir mobbat själv?
  Carina


  Mobbing, lättledda barn
  Omröstning
  Du måste logga in för att rösta eller se resultatet av omröstningen.
 • Svar på tråden Du har en dotte som är lättledd, och som både blir mobbad och övertalas att mobba andra. Skulle du förbjuda ditt barn att umgås med denna mobbare som är elak mot ditt barn?
 • Thu 9 Jan 2020 17:36
  #1

  Alltid en svår bedömning, men i det längsta tror jag på att försöka ge mina barn egna grundvärderingar för att ta ett eventuellt eget beslut, eller stå upp för sig själv. Har försökt från dag ett förklara för mina barn hur man hanterar andra människor som beter sig dåligt, att det viktiga är att förstå att den andra egentligen bara är rädd (inser dom det avdramatiseras dom dumma ungarna, och mina skiter mer i taskiga kommentarer)

  Ett förbud kommer förmodligen bara dra ut på det, det är lätt för barnet att hamna i samma situation igen om dom inte lärt sig hantera sådana människor. Få henne att ?träna? på den här ungen nu när hon ändå borde vara relativt bekväm med umgänget i övrigt. Lättare då en med en helt okänd i nästa scenario!

  Med det sagt så skulle jag såklart avlägsna barnet om det är direkt skadligt för denne!

Svar på tråden Du har en dotte som är lättledd, och som både blir mobbad och övertalas att mobba andra. Skulle du förbjuda ditt barn att umgås med denna mobbare som är elak mot ditt barn?