Forum Barn 1-2 år - Förälder
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Forlax till barn som vägrar?

  Tis 14 jan 14:21 Läst 0 gånger Totalt 3 svar
  Tis 14 jan 14:21

  Har en dotter på 15 månader som måste få i sig forlax jr. Hon äter dåligt, dricker bara vatten och ammar. Vägrar bli matad. HUR Får vi det i ungen? Kan man ge det i kräm/youghurt istället för vätska? Och låta henne dricks rent vatten efteråt istället? Har provat några gånger med saft men hon dricker inget annat än vatten, vägrar resten...

 • Anonym (M)
  Visa endast
  Tis 14 jan 14:39 #1

  Vi testade att göra så när vårt barn inte ville dricka sin forlax. Vi blandade den i yoghurt, ibland i gröt osv. Yoghurten och gröten kan få lite märklig konsistens av pulvret dock. Och smaken kan kännas igenom ändå. Men testa ni. Och ge lite extra vatten vid sidan. Det är ju vätska även i yoghurt och gröt så tror inte att det är farligt.

 • Tis 14 jan 15:36 #2

  Hej! Vi ger med ?medicinspruta? i munnen, det tar lite tid tills hon fått i sig allt, men hela dosen behöver inte drickas på en gång. Du kan strö pulvret över t.ex yoghurt också. Glöm inte att för att Forlax ska fungera måste tarmen få i sig mycket vätska utöver den vätska som medicinen blandas med.

  Lycka till!

 • Anonym (K)
  Visa endast
  Tis 14 jan 16:04 #3

  Hon gillar inte juice eller festis eller liknande då? Även om hon inte gillar saft. Vi blandar med 1/2 dl juice och det funkar bra.

Logga in
Bli medlem
Medlemsregistreringen är tillsvidare avstängd mellan 00:00 och 07:00. Vänligen återkom senare.

Innehåll

Innehåll

Svara i tråden...

Innehåll