• Pick

    Vad ska vi ta oss till?

    Hej!

    Vi har en 3åring här hemma som vägrar att sluta med blöja. Vi har försökt sedan han var två år. Vi har aldrig tvingat honom men vi har försökt uppmuntra. Det gick ganska bra där ett tag då vi gjorde ett jättefint system där han fick klistra på stjärnor på "toalappen".. det funkade ett par gånger och sen avtog det. Han vägrar ha kalsonger och han säger att det är kallt utan blöja. På dagis kan han vara helt torr .. Han går på toan problemfritt men hemma så vägrar han! Den enda gången som han kan gå på toa är på morgonen. Då kan han till och med säga att han är kissnödig.

    Förstår inte varför han vägrar sluta med blöja? Jag uppmuntra honom varje dag men han får halvt panik. Så jag gör det enbart lite försiktigt så att det inte ska bli för mycket för honom.

    Vad gör vi för fel? Har ni något tips? Han skulle kunna vara helt utan blöja på natten också .. inte ens ett spår av kiss i blöjan när han vaknar vissa dagar!

  • Svar på tråden Vad ska vi ta oss till?
  • nnnnnnnn

    kanske dags att köra med "slut i affären". Dvs när paketet tar slut så har ni inga mer på ett bra tag eftersom det är "slut i affären"

  • Leila4

    Vi sa till sonen att " nu är detta den sista blöjan här i paketet (om det nu är det) och det finns inte mer, dom är helt slut i affären" men nattblöja finns bara, (om ni nu ska endast ha nattblöja på barnet) alltså vi ljög lite så faktiskt. Visade toaletten hur man använde den, ja allt som kopplas till kiss och bajs och toalett. Va bara STENHÅRD att " nej tyvärr, dagblöjan är alit" PUNKT.

  • Leila4

    Och räkna med att de kan kissa hej vilt och bajs kan komma hwj vilt men det är bara massa träning och massa papper! :)

Svar på tråden Vad ska vi ta oss till?