• Anonym (Bugg)

    Vilken ålder är bäst att separera ? (Barnens ålder)

    Vad tror ni? När är det känsligast för barnen ? Fler som velat pga barnen?

  • Svar på tråden Vilken ålder är bäst att separera ? (Barnens ålder)
  • CitronTulo

    Tror inte åldern, på något vis är avgörande faktiskt! Finns nog ingen "bra" ålder för det..
    Det som spelar mest roll är, enligt mig, hur bra föräldrarna kan samarbeta kring barnen under och efter separationen!

  • Fjäril kär

    Alla åldrar har sina svårigheter. Frågan är ju hur ni föräldrar löser de svårigheter som dyker upp med ert barn samtidigt som ni genomgår allt annat i en separation?

  • Anonym (lilou)

    Tror inte åldern har så stor betydelse utan det beror nog mest på om båda föräldrarna är kapabla att sätta barnet i första rummet och bete sig som vuxna under separationen eller inte.

    Sedan tror jag även att separationer aldrig är enkla för barn - oavsett hur bra föräldrarna kommer överens. Jag och älsta sonens pappa gick isär när han inte ens fyllt två så sonen har inga minnen av att vi någonsin bott tillsammans.

    Vi har alltid haft ett väl fungerande samarbete och vi respekterar varandra även om vi inte är ett par längre. Vi pratar regelbundet om saker som rör vårt barn och då och då ses vi tillsammans med honom på en fika. Sonen vet att vi älskar honom över allt annat och hans bonusföräldrar på respektive sida, samt tillkomna halvsyskon och styvsyskon älskar honom också.

    Trots allt detta så skulle sonen, om han fick välja, helst önska att vi allihopa (inklusive bonusföräldrar) bodde tillsammans. 

  • Anonym (När som)

    Enligt mig är barnens bästa ålder när er kärlek är slut!

  • Anonym (Q)

    Är relationen väldigt destruktiv så är det givetvis bäst att avsluta nu med en gång, men det finns absolut bättre och sämre perioder för barnet även om det är väldigt individuellt. Det blir lättare att hålla anknytningen stark med båda föräldrarna om man väntar tills barnet är ur spädbarnsåldern, tex. Om barnet har det kämpigt i skolan en termin eller är sjukt är det även då att lägga sten på bördan. Yngre barn har generellt lättare att acceptera medan äldre barn kan resonera bättre.

    Känns det som att det är svårt kan ni alltid ta hjälp av en terapeut eller psykolog för att navigera skilsmässan för just era barn. De flesta barn klarar sig igenom en skilsmässa bra även om det kan vara en hel del svårare anpassningar på vägen. Och att leva i skuggan av ett kärlekslöst eller stormigt förhållande kan nog i längden vara skadligare.

  • Anonym (Svar på tal)

    Rätta åldern på barnen för en skilsmässa är när föräldrarna bestämt sig för att de borde skiljas. Det finns ingen "ålder" som är bra eller dålig, däremot ska man aldrig sitta i ett dåligt äktenskap och invänta någon magisk siffra för barnen lider under tiden.

  • Anonym (A)
    Anonym (Svar på tal) skrev 2020-01-21 13:49:32 följande:
    Rätta åldern på barnen för en skilsmässa är när föräldrarna bestämt sig för att de borde skiljas. Det finns ingen "ålder" som är bra eller dålig, däremot ska man aldrig sitta i ett dåligt äktenskap och invänta någon magisk siffra för barnen lider under tiden.
    Håller med
Svar på tråden Vilken ålder är bäst att separera ? (Barnens ålder)