• Caacc

    230 kvm tomt- hjälp!

    Hur gör man en liten nyanlagd tomt på 230 kvm mysig och ombonad? Tomten ligger i västläge, huset har en byggarea på 60 kvm. Gränsar mot en liten park med grannar på andra sidan parken, så att snabbt få tomten att kännas uppvuxen hade varit skönt..

    Någon som har erfarenheter eller inspirationsbilder? Eller är det helt enkelt heltokigt att köpa ett hus på sån liten tomt?? Två barn har vi dessutom och jag älskar växter men behöver ingen stor yta för att använda mina gröna fingrar. Bor i lägenhet idag (visserligen två balkonger + terass) så ser bara fördelar med att plantera på trädgård, blir så mycket krabbigare idag med vattning/plantering osv när alla växter måste vara i kruka..

  • Svar på tråden 230 kvm tomt- hjälp!
  • Barbro45

    Det är nog få av oss som har kunskap och erfarenhet att själva rita ett hus så att det fyller byggnormer, blir funktionellt och inte för dyrt, där anlitar vi självklart hjälp.


    När det gäller trädgård är det samma sak. Vi vet vilka funktioner vi behöver. Lekyta, något som blommar hela säsongen, inte skugga på fel ställe, en skyddad plats att sola, t.ex.
    Föreslår att ni anlitar en trädgårdsarkitekt, ju mindre tomt desto svårare att få till själv. Ni talar om era önskemål, vilken budget ni har. Ni får en trädgårdsritning med växtförslag, väl värt pengarna. Sedan köper man växter all eftersom man har råd, men håller sig till planen. Det är inte lätt att i förväg veta hur stor en växt bli, räkna ut hur det skuggar olika tider på året, vilka växter man ska välja om det finns harar och rådjur i närheten.

Svar på tråden 230 kvm tomt- hjälp!