Baxtet skrev 2020-02-07 15:15:58 följande:
På vilket sätt var den begränsad innan du tog bort gallan? Vad åt du då och vad undvek du? :)
Osaltad kokt potatis eller pasta, osaltad vit kokt fisk. Tomater och (amerikanska) blåbär kunde jag fakiskt äta! Havregrynsgröt med linfrön i. Frikadeller (dvs kokta köttbullar med någon mild krydda i). Och lite till, men väldigt lite. Men gemensamma nämnaren var många gånger att undvika salt. Kan ju tillägga att jag rasade rätt friskt i vikt under denna perioden, men som kommit tillbaka plus lite till (vilket också tyvärr sägs vara vanligt för gallopererade personer )
Trodde jag kunde äta ex rostbröd som ju sägs vara milt vid typ magsjuka det var anfall direkt vid minsta lilla rostning.
Denna sida var en bra vägledning när jag inte kunde äta. http://camillapredikar.blogspot.com/2015/01/kost-for-gallpatienter.html
Observera - det är en vägledning då personen själv haft gallproblem, det är olika för alla vad man tål och inte tål! Sedan får man ta upp med sig själv om man är beredd att prova vissa livsmedel eller inte. Vet att jag provade nåt ibland för att se och planerade in det i så fall för ev anfall. Så sjukt jobbigt!
Kan ju bara som en liten parentes nämna att vi idag gjorde hemmagjord pizza, det plus godis och cola så hade jag en känning, men inte värre än att den gick över senare.
Hoppas det hjälper dig lite grand!