Forum Samhälle - Samhälle
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Uppkörning i Trafikverkets Volvo V60?

  Tor 13 feb 19:41 Läst 0 gånger Totalt 4 svar
  Tor 13 feb 19:41

  Har bokat uppkörning som privatist... Trafikverket har en Volvo v60 diesel som man då får köra i.

  Är det någon som kört upp i en sådan o klarat det?

  Är nervös över att den är diesel och att man inte hinner känna in den så funderar på om det ens är värt att försöka...

 • Tor 13 feb 20:00 #1

  Jag körde både diesel och bensin när jag övningskörde, och kände ingen skillnad. Känner ingen skillnad nu i heller. Viktigaste är väl att du testar köra en relativt ny bil då jag tyckte det var svårt att ställa om från en gammal till en ny, då dragläget är annorlunda.

 • Fre 14 feb 01:25 #2

  Jag har också kört både bensinare och diesel och märker ingen direkt skillnad i hur bilen beter sig. Kan inte se det ska bli nåt särskilt problem vid uppkörningen pga det mer än att det alltid är en viss omställning att köra en bilmodell man aldrig kört förut.

  Kanske kan du hyra en sån Volvo du ska köra upp med och övningsköra med den? Volvo V60 är ju ingen udda bil så kan tänka mig nån hyrfirma kan ha en sån. Då kan du bekanta dig med bilen i lugn och ro, kolla var alla reglage sitter och hur köregenskaperna är.

  Lycka tlll från en som tog körkortet i våras och tycker det är skitkul att köra!

 • Fre 14 feb 12:12 #3

  Jag tror att provförrättaren har överseende om du kör upp som privatist och om det går lite ryckigt i början. Säg som det är att du är ovan bilen. Jag har kört bilar från 80, 90, 00 och 10-talen och just v60 är lätt att köra.

  Ett tips är att undersöka hur du gör en säkerhetskontroll på bilen. Det finns videos på Ytube.

  Kom ihåg, ha bra koll på trafikanter, speglarna är viktiga, placera din bil bra och håll koll på hastigheten. (Anpassa den, tex kör inte för fort på parkeringsplats). Framför allt, tro på att klarar det.. Lycka till

 • Fre 14 feb 21:16 #4

  Tack för uppmuntran det betyder mycket faktiskt! O bra tips med att eventuellt hyra en sådan bil att provköra, hittade video på youtube med säkerhetskontrollen med så det ska nog gå

Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll