• Anonym (Trött)

    Hjälp mig, vad ska jag göra?

    Detta blir ett långt inlägg.

    Jag är en 40 årig kvinna och mamma till två barn (14 och 10år). Jag är separerad från mina barns far sedan många år. Vi har båda nya familjer, jag har dock inga fler barn. Förhållandet med mina barn pappa var fruktansvärt och väldigt destruktivt. Han har dock alltid varit en bra pappa.

    När vi separerade var det ett gemensamt beslut och inga Hard feelings. Han träffade snabbt kvinnan som han nu lever tillsammans med och de har två barn. Den nya kvinnan har aldrig gillat mig och har vid flera tillfällen sökt upp mig och helt oförklarligt skällt ut mig, kallat mig för en dålig mamma etc. Mina barn säger att hon är väldigt labil och arg även hemma. De vill inte vara ensam med henne.

    Mitt ex och hans nya kvinna har gjort allt för att frysa ute mig. De har bestämt alla aktiviteter som vår yngste går på, aktiviteter där de själva är aktiva. Mitt ex planerar ofta saker med barnen på dagar som de är hos mig och ställer jag inte upp och ändrar i schemat går det ut över barnen. Nu är barnen såpass stora så de kan säga ifrån men han lyssnar inte utan säger att Jag ligger bakom deras åsikter. Vår äldsta går hos kurator på skolan då hon mår så dåligt över hans och hans sambos beteende samt avsaknad av respekt.

    Igår fick jag brev från en advokat om att mitt ex vill diskutera umgänget. Jag vet att han vill att barnen ska vara hos honom även när han jobbar (och då vara själva med hans sambo ngt som barnen inte vill). Han har även sagt att jag nekat barnen att gå på aktiviteter på mina dagar (vilket inte stämmer men vi hinner inte alltid till alla träningar pga jobb, läxor mm).

    Vad ska jag göra? Bör jag skaffa en advokat? Har barnen någon talan? Är så förtvivlad och ledsen.

  • Svar på tråden Hjälp mig, vad ska jag göra?
  • Jonnynilsson

    Snabbt svar! Ja du behöver tala med ett juridiskt ombud som kan tolka innebörden av den kallelse du fått från exets ombud. Utifrån det får du och ditt juridiska ombud tillsammans bestämma hur ni skall gå vidare. Förmodligen via familjerätten.

    Bra att dina barn är äldre. Då tar man större hänsyn till vad de vill. Bra också att ena barnet går hos kuratorn. Den informationen kan nämligen vara användbar vid en tvist.

    Så skaffa dig omgående en jurist som specialiserat sig på familjerätt.

  • Anonym (mmm)

    Tycker också du ska skaffa dig en jurist så att du får rätt hjälp att navigera i detta, men som sagt så är barnen så pass gamla att det inte bör ställa till något hinder, bara barnen är tydliga med vad de vill. 

    Vi har ett tingsrättsbeslut där min partner fick ensam vårdnad + boendet för barnen, och då var de 9 och 11 år. Där står väldigt tydlig att umgänget med den andra föräldern enbart bygger på barnens önskemål (inte vad föräldern ville), och dina är ju snäppet äldre. 

Svar på tråden Hjälp mig, vad ska jag göra?