• henrik4545

    Tandvärk vid temperaturskillnader

    Hej på er!
    Jag har ett långvarigt problem som jag snart gett upp hoppet om att få hjälp med. 

    Så här är det, jag har en rejäl tandvärk som uppkommer höst/vinter/vår när jag kommer utifrån och in. Speciellt vid fuktig väderlek. 
    Då börjar först tänderna kännas lite varma och sen blir de kalla och det börjar typ ila  i dem och inte lite heller. Det gör riktigt ont, främre tänder oftast både uppe o nere och ner i tandrötterna. Det gör riktigt ont, och anfallet kan vara upp till ett par timmar innan det släpper och blir något mer behagligt, men tänderna är fortsatt kalla och känns konstiga resten av dagen tills jag sovit en natt. 
    Ibland tom dagen efter!! 
    Detta problemet har jag haft i 10 år nu, och har sökt hjälp hos 5-6 stycken olika tandläkare och varit hos specialister men ingen kan hitta något fel på mig. 
    De rekommenderar nån larvig tandkräm, har provat det också men det funkar verkligen inte. 
    Det här är betydligt värre än en liten ilning, Själv tror jag det är en nerv som spökar, för när det börjar kännas som det är på väg att gå över i övertänderna så sticker det långt upp i näsan, och det brukar kännas som jag behöver nysa, lyckas jag få till en nysning så lugnar det ner sig. 
    Ibland kan man komma undan ett anfall genom att äta ett rejält tallrik Yoggi eller mackor för att jämna ut temperaturskillnaderna lite. 
    Tänkte göra en chansning o se om det är någon här som har eller haft liknande problem så skulle det vara väldigt trevligt att få information av er. 
    Eller någon som vet vad det kan bero på?
    Någon som vet var man kan söka hjälp?
    All hjälp mottages tacksam, skulle vilja finna en lösning på problemet. 
    Det verkar inte som tandläkare har varit med om något liknande....
    //Henrik 

Svar på tråden Tandvärk vid temperaturskillnader