• Kofttanten

    Istället för kelda citronsås

    Hm, jag har ett recept på pasta med kräftstjärtar där Kelda citronsås ingår. Det är lögn att få tag på det i Skåne (I alla fall i Eslöv). De andra Keldasåserna finns men inte denna. Kan man byta ut mot en egen variant? Har någon nåt tips?

  • Svar på tråden Istället för kelda citronsås
  • AnnaK

    Kall citronsås
    1 Omgång

    2 dl Lätt crème fraiche
    2 tb Pressad citronsaft
    1/2 ts Gurkmeja

    Citronsås.

    1 dl grädde

    2 dl creme fraice

    1 fiskbuljongtärning

    Citronpeppar

    1 tsk citronsaft samt skalet av en citron

    Blanda alla ingredienserna kallt och servera såsen kall

  • AnnaK

    Ingredienser:

    1 burk "Franska örter" creme fraiche
    1 Lime el. ½ Citron
    Färsk Timjan efter smak (ca 1 tsk torkad)
    Gräslök
    Salt o peppar

    Instruktioner (gör så här):

    Blanda alla ingredienser, låt så i kyl ca 30 minuter, et voila!

  • lata kocken Johanna

    vanlig citronsås är ju bara en bechamel med rivet citronskal och lite pressad citron i...

    för lite lyxigare känsla kan man byta ut en aning av mjölken mot grädde

    sen är det bara att köra på med valfria örter - citron+ basilika + kräftor är mums

Svar på tråden Istället för kelda citronsås