• Scorpower

    Värmekälla, vattenburet rätt att installera idag?

    Hejsan, har torpa grund och idag oljeradiatorer samt en luftvärmepump. Pumpen kommer vi ej längre kunna använda pga ombyggnad av rum. Vår svärfar som är snickare sa att han har en beredare gratis, samt en hel del av installations materialet gratis och gör jobbet gratis. Vi behöver köpa begagnade Vatten element från Blocket. Det handlar om 8 st totalt. Huset är på 100kvm. Frågan är om det är en bra idé för framtiden att ha vattenburen värme eller är det något som man inte gör längre?

    Borde vi komma ner i elkostnader eller vad tror ni? Tacksam för svar!

  • Svar på tråden Värmekälla, vattenburet rätt att installera idag?
  • DasNerd

    Varför skulle man inte ha vattenburen värme? Det är ju enda sättet att värma golv, tex. Och då blir det väggradiatorer på en eventuell övervåning.

  • MammaTillDansband
    Scorpower skrev 2020-03-08 19:51:35 följande:

    Frågan är om det är en bra idé för framtiden att ha vattenburen värme eller är det något som man inte gör längre?

    Borde vi komma ner i elkostnader eller vad tror ni? Tacksam för svar!


    Ja, man installerar fortfarande vattenburen värme i hus, och såna hus är ofta mer lättsålda eftersom det är så flexibelt vad man kan ha som värmekälla; pelletspanna, solvärme, fjärrvärme, värmepump, vedpanna eller elpanna. Beroende på vad ni har för att värma ert system kan ni spara el, ja. 
  • Mandelskorpan

    Vad ska ni ha för panna? Man får väl väga fördelar och minskad uppvärmningskostnad mot investeringen och sen räkna helt enkelt.

Svar på tråden Värmekälla, vattenburet rätt att installera idag?