• Fiinast1

    Hjälp att tolka beslut

    Behöver hjälp angående att tolka beslut.

    Pappan ska ha umgänge denna påsk ifrån torsdag till måndag det inträffar på en högtid alltså påsken I beslutet står det att veckosluts umgänge inte ska äga rum om det inträffar på nån av dessa punkter bland annat påsken och jul som iår pappan hävdar att det ska vara nåt undantag att han ska ha barnet även kommande helg han lämnar tbx barnet på måndagen och hävdar att hans vanliga helgumgänge ska äga rum kan det verkligen stämma det gäller umgänge ej varannan vecka hoppas nån kan svara advokaten har gått hem för dagen.

  • Svar på tråden Hjälp att tolka beslut
  • Drottningen1970

    Varför tänker du att han inte skulle ha umgänge bara för att det är påsk?

    Tanken med undantag vid storhelger är väl antagligen att ni ska kunna ha respektive storhelg vartannat åt så att barnet ska få chans att fira exempelvis jul med båda sina föräldrar olika år.

    Om det nu enligt schema är hans vecka nu under påsken så kan ju han ha det som vanligt så får du påsken nästa år.

    Oavsett vad som står i beslutet så kan ni ju välja att komma överens om annat.

  • Fiinast1

    Men va? Han har denna påsk det står klart och tydligt men har han även helgen efter då har han 3 helger i rad eftersom han även hade barnet helgen som var nu 3 i helger rad??

    Veckoslutsumgänge enligt punkten 3 a) och 3 b) ska inte äga rum om umgänget

    infaller på tider som umgänge ska ske enligt punkterna 3 c)-f).

    Påsken infaller på E

  • Fiinast1

    Hej! Jag ser att jag skrivit lite luddigt.

    Denna påsk ska pappan ha enligt beslut vanligtvis så har pappan helg umgänge jämn vecka men påsken infaller på ojämn vecka och iår är det hans påsk ifrån torsdag till annandag påsk måndag det är bestämt och inga konstigheter men pappan hävdar att hans vanliga helg umgänge ska äga rum efter påskhelgen ochså kan det verkligen stämma?

    Att han lämnar barnet tbx på måndag och sen har barnet den helgen samma vecka som överlämning sker?

    I beslutet så står det.

    Veckoslutsumgänge enligt punkten 3 a) och 3 b) ska inte äga rum om umgänget

    infaller på tider som umgänge ska ske enligt punkterna 3 c)-f).

    Vad menas svårt och tolka.

  • Magical

    Det är vanligt att man har ett upplägg för vanliga helger men vid storhelger som tex påsk så går beslutet för sådana helger före det vanliga upplägget. Så ja, då kan det bli att han har sina vanliga helger före och efter påsk.
    Eftersom du inte har påsk i år har du den troligen nästa år. Man brukar också se till så att inte samma förälder har både påsk och jul samma år, tex. Du får läsa igenom en gång till. 

  • Magical

    Det kommer innebära att du vissa tillfällen kan ha tre helger i rad också, och då kommer inte barnen vara hos hos honom - det jämnar alltså ut sig. 

    Tycker ni inte detta är bra får ni se över avtalet. 

  • anonimus

    Ja det betyder att han kommer att ha barnet 3 helger i rad.

    Vi har på samma sätt. Tycker inte det är så farligt att barnen får lite extra tid med den andra föräldern som de bara träffar varannan helg. Men det betyder att det även kan bli tvärtom. Att hans helg faller bort och du har barnen 3 helger i rad. Vilket betyder att de inte träffar pappan på nästan en hel månad då du även har alla veckodagar!

    Bara att komma överens om ni vill ha på ett annat sätt än det som står i domen om ni nu inte tycker om upplägget.

Svar på tråden Hjälp att tolka beslut