• Wkdvlsö

    Ett hus delat på två tomter? Varför? Fördelar/nackdelar?

    Har försökt googla men hittar inget. Är intresserad av ett hus som utifrån läge bör vara rätt attraktivt. Men vad som känns konstigt är att huset är placerat mitt på gränsen mellan två tomter (fastigheter bestäms de som i texten från mäklaren). Hälften av huset är alltså på en tomt och andra hälften på den andra tomten. I försäljningen ingår båda tomterna/fastigheterna. Intresset verkar svalt och man blir ju nervös, men det kan gott bero på Corona osv.

    Kan detta innebära stora kostnader eller problem? Jag fattar inte varför någon skulle bygga ett hus i mitten av två tomter eller dela upp tomterna på det sättet.

  • Svar på tråden Ett hus delat på två tomter? Varför? Fördelar/nackdelar?
  • Wkdvlsö

    Glömde tillägga att det i grunden är ett gammalt hus (1800-talet) om det har något med saken att göra.

  • Anonym (Johanna)

    Ingen expert tyvärr men har erfarenhet av liknande. I vårt fall ingick två fastigheter på två separata tomter (ihopslagna till en). Då gick tomtgränsen rakt igenom halva huset. Förklaringen var att det varit samma ägare till båda tomterna/husen.

  • Anonym (C)

    Har huset varit ett tvåbostadshus/parhus? Det skulle förklara saken. Eller bara att man valt att bygga huset så eftersom man ägde båda fastigheterna.

    Man kan iaf ansöka om att slå ihop fastigheterna så att det blir en fastighet. Lönar sig nog i längden om det är så att man behöver betala fastighetsavgift för båda fastigheterna eller så. Har dålig koll på sånt, men mäklaren borde ju kunna svara på allt du undrar.

Svar på tråden Ett hus delat på två tomter? Varför? Fördelar/nackdelar?