Forum Könssjukdomar - Sex & samlevnad
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • två oskulder könssjukdom?

  Tis 2 jun 2020 19:41 Läst 0 gånger Totalt 7 svar
  Tis 2 jun 2020 19:41

  konstig fråga kanske...
  om två unga män har oskyddat analsex med varandra och båda är oskuld sen innan (bara runkat tidigare), kan man bli smittad med könssjukdomar då? Låt oss även säga att dessa två oskuldsfulla män har oskyddat oralsex under akten och den ena kommer i den andres mun (men spottar ut det), är det också en risk då eller är det safe? förstår ju att det är viktigt att testa sig, men är det nödvändigt då?

  var snäll i kommentarerna, tack!

 • Anonym (.)
  Visa endast
  Tis 2 jun 2020 19:46 #1

  Munherpes (om man nu räknar det som könssjukdom) kan spridas även av oskulder, det kan man ju få av sin mamma vid födseln till och med.

  Risken är väl hyggligt låg i det fallet som du beskriver... om man verkligen kan lita på att den andra är oskuld. Det kan ju vara nån som är betydligt mer erfaren, men som inte vill använda kondom.

 • Tis 2 jun 2020 19:48 #2

  så liten risk för klamydia eller hiv? de mest ondskefulla..

 • Anonym (Blodt­ransfu­sion eller spruto­r)
  Visa endast
  Tis 2 jun 2020 19:54 #3

  HIV smittar aven genom sprutor och blod och inte endast genom sexuella kontakter. Har partnern delat spruta med en smittad missbrukare eller tvingats fa blodtransfussion i nagot U-land sa, visst finns risken, men det later inte troligt i ditt fall.

 • Anonym (.)
  Visa endast
  Tis 2 jun 2020 20:01 #4

  Det vettiga är att i alla situationer utgå från att den andra har könssjukdomar och därför använda kondom.

  I ett fast förhållande, så ser man naturligtvis till att bägge går och gör en koll för sjukdomar innan man skippar kondomen.

  Tyvärr är homosexuella män ruggigt överrepresenterade för könssjukdomar jämfört med övriga befolkningen , så dessa bör verkligen se till att använda kondom vid tillfälliga möten.

 • Tis 2 jun 2020 21:30 #5

  någon som vet då hur provtagningarna går till för könssjukdomar? asså läste nånstans att en vecka efter samlaget kan man testa sig men läste också att hiv-test måste man vänta tills 6 veckor? kan man testa sig på alla könssjukdomar på en gång eller tar man en i taget? vad stämmer?

 • Anonym (Man)
  Visa endast
  Ons 3 jun 2020 11:48 #6

  Som det sägs, risken är antagligen väldigt liten, även om någondera förstås kan ah fått smitta på annat sätt. Gäller det dig själv och har du haft sex redan? Sen är ju frågan hur väl du känner den andra killen och kan lita på att han verkligen var oskuld?

 • Anonym (Blip)
  Visa endast
  Ons 3 jun 2020 15:46 #7

  Som nämnts så finns det sjukdomar som klassas som könssjukdomar trots att man kan få dem på andra sätt också. Alltså kan även en oskuld ha könssjukdomar.

Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll