• Micksan

    Ångrar flytt

    Jag och min man flyttade med våra barn som nu är 7, 4 och 1 år gamla från Stockholm till Umeå för 2 år sedan. Nu har en hemlängtan börja krypa sig på å vi saknar våra familjer, vänner och Stockholm och vill gärna tillbaka, känner oss tyvärr inte hemma här.

    Men om vi väljer att flytta tillbaka när ska vi göra det, om alls, med hänsyn till barnen? Får så dåligt samvete av tanken på att rycka upp dom härifrån, äldsta barnet har skaffat sig några kompisar å han går i en helt ok skola, vi upplever dock klimatet mellan barnen som ganska hårt, det bråkas, svärs å retas ganska ofta tyvärr men så kanske de är i alla skolor nu för tiden?

    Bör vi flytta så fort som möjligt innan de hunnit rota sig mer eller ska vi vänta några år så de inte blir för rörigt för dem? Eller ska vi "stå ut" med att bo här till barnen blivit vuxna? I sthlm har barnen farmor å mormor å kusiner bör väl tilläggas så de skulle tycka va kul å bo närmre dem. Kom gärna med lite råd å tips.... Tack!

  • Svar på tråden Ångrar flytt
  • Anonym (Återvändare)

    Vi flyttade från Uppsala-trakten till Skellefteåtrakten för snart 5 år sedan med visserligen bara ett barn på då 3 år. Lämnade en tonåring och ett gäng vuxna barn plus resten av släkten kvar. Flyttade tillbaka nu vid årsskiftet och barnet fick byta skola efter en termin i första klass. Det har fungerat bra, men visst ibland dyker längtan efter de gamla klasskompisarna och det gamla huset upp. Men vi har ju kunnat träffa resten av släkten och halvsyskonen på ett helt annat sätt nu (nåja, om inte Corona hade slagit till).

Svar på tråden Ångrar flytt