Forum Barn 1-2 år - Förälder
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Ettåring kan inte somna och blir vansinnig på natten

  Lör 13 jun 10:38 Läst 0 gånger Totalt 3 svar
  Lör 13 jun 10:38

  Vi har vårt första barn och har misslyckats med att lära honom somna själv. Han kan bara somna vid bröstet eller vaggad i famnen. Han är ett år. När det är läggdags så tar jag in honom i sovrummet och lägger honom i famnen, då blir han vansinnig och brottas och skriker tills han somnar. Första gången han somnar så kan man lägga ner honom i spjälsängen, men han vaknar en eller två timmar senare och blir lika vansinnigt arg så fort jag lyfter honom. Då spänner han sig och vägrar sova i sin egen säng. Han känner när jag ska lägga ner honom och vaknar. Det gär bra att lägga honom i vår säng, då kan han ofta sova 3-4 timmar i sträck, men blir lika vansinnig när han vaknar. Han skriker som att han ska dö. Hjälp!

 • Lör 13 jun 13:03 #1

  Vill börja med att säga att ni inte misslyckats. Vissa barn är på detta sätt.

  Jag tycker ni kan låta barnet sova i er säng så att han Iaf sover 3-4 timmar innan första uppviket.

 • Tis 30 jun 15:59 #2

  Hur ser hans sömnschema ut? Du kan ju ta det på rulla vagn eller sleepschedule.baby eller så då övertrötthet kan vara ett problem. Sedan finns ju sömnträning t.ex. Ferbermetoden men det kräver att ni klarar det som föräldrar.

 • Ons 1 jul 11:58 #3

  Det kan vara nattskräck. Två av mina barn har haft det. Googla på det så kan du läsa mer. Just att de vaknar och skriker hysteriskt är typiskt för det. Det enda som funkade för oss var att låta barnen titta på paddan i tio minuter. Då lugnade de sig och kunde somna om. Annars skrek de hysteriskt i minst en timme. Hemskt! Sen tycker jag inte alls att det låter som att ni har misslyckats. Sådär är väldigt många bebisar och barn i perioder. Jag har fyra barn mellan 0-7 år och inget av dem somnar ensam och lugn. Det ger sig med tiden.

Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll