• Anonym (Bonus)

    Vill dö, slår sig själv

    Jag är bonusmamma till en flicka på 9 år sedan 4 år tillbaka. Vi har en nära relation och jag vet att hennes mamma lider av återkommande depressioner. Periodvis mår hon väldigt dåligt och får några år sedan försökte hon ta sitt liv.

    Min bonusdotter säger dock att hon vill till mamma och att hon trivs bra där. Mamma sover mycket och har inte så mycket ork, men ibland bakar och shoppar dem och hon kramas mycket och ger mycket kärlek när energin finns.

    Vi vet att mamman skriker, skäller och ibland är väldigt hårdhänt. Periodvis har det varit väldigt bråkigt och stökigt hos mamman och hon orkar inte alltid med barnen utan får mycket hjälp av föräldrar, oss och de pojkvänner eller vänner hon har.

    Mamman har själv sökt hjälp för nåt år sedan för att dottern skadar sig själv. Hon biter sig själv, slår sitt huvud i väggen och sparkar mot de vuxna i hushållet. Jag har nu fått veta att detta fortfarande pågår hos mamman. Dottern skriker att hon vill dö samtidigt som hon slår huvudet hårt i väggen.

    Dottern har samtalskontakt på våra veckor, även om hon inte beter sig så här. Här är hon som en normal 9åring som leker, skrattar och gnäller över att ha tråkigt eller behöva städa rummet ibland.

    Dottern öppnar sig periodvis väldigt mycket, men under en lång tid nu har hon bara berättat om allt positivt hos mamman vilket fått oss att tro att allt har varit bra där. Nu fick vi alltså veta detta.

    Hur agerar man i den här situationen? Pappan, min man, är så oerhört rädd för sitt ex. Hon har försökt ta dottern ifrån honom förut och utnyttjar honom. Han ställer upp för han är rädd att dottern far illa annars. De få gånger han sagt ifrån har slutat i katastrof och mamman talar oerhört illa om oss till tösen. Socialtjänsten har inte öppnat någon utredning eftersom hon förnekar allt. Vi har inte råd med en advokat.

    Känner mig maktlös, för jag kan ju inte göra något och pappan vågar inte. Hjälp.

Svar på tråden Vill dö, slår sig själv