Forum Syskon - Förälder
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Semester och barnen bara bråkar

  Ons 15 jul 2020 17:36 Läst 0 gånger Totalt 11 svar
  Ons 15 jul 2020 17:36

  Har två barn på 6 och 3,5 år som bara bråkar hela tiden. Det är om allt: dricka, mat, tv osv. Vi är så trötta på det just nu och energin och orken börjar tryta. Igår åkte vi en runda och det var liv i stort sett hela vägen. Lilltjejen skrek å grät och dens stora grät för att den lilla skrek. Idag har det varit liv sen de steg ur sängen. 3 5 åringen gör allt för att reta den atora hela tiden.

  Vad gör man?? Tar tacksamt emot tips

 • Ons 15 jul 2020 17:45 #1

  Hur mycket rör sig barnen? Gå ut i en park eller skogen eller badplats.Det är ofta lättare ute än inne.Var ute flera timmar,ta  med mat.
  e

 • Ons 15 jul 2020 17:58 #2

  Om ni är två föräldrar kan ni dela upp er,om ni har släkt ,kanske den stora kan sova över där.ibland
  i

 • Ons 15 jul 2020 18:05 #3
  garib skrev 2020-07-15 17:45:38 följande:

  Hur mycket rör sig barnen? Gå ut i en park eller skogen eller badplats.Det är ofta lättare ute än inne.Var ute flera timmar,ta  med mat.


  garib skrev 2020-07-15 17:58:56 följande:

  Om ni är två föräldrar kan ni dela upp er,om ni har släkt ,kanske den stora kan sova över där.ibland


  Exakt det jag tänkte skriva. Jag är just nu i en lånad sommarstuga med yngsta barnet. Pappa o äldsta är kvar i stan och gör storbarnssaker.

  Har också erfarenheten att allt går lättare ute. Men man måste ha mycket mat och dricka med sig.
 • Ons 15 jul 2020 19:51 #4

  Styr upp och sysselsätt. Tänk på hur de gör på förskolan med tydliga rutiner, regler, krav och samtidigt många alternativ att vara kreativ och att leka aktivt. Håll dem också i sär under tider då de alltid verkar bråka. Det är ok att parkera dem framför en skärm en halvtimme om det är istället för att lyssna på skrik och gråt non-stop när ni lagar mat. Och tvärt om, om det finns något som de tycker om att göra tillsammans utan att bråka så gör det till en prioritet att de får göra det. 

  Samla också på dig lekar som är lättare att göra alla tillsammans utan bråk och lägg också märke till de lekar och aktiviteter som alltid, alltid leder till konflikter. Lite grovt så är mer tävlingsinriktade lekar svårare, medan typ blåsa såpbubblor, hoppa hage, leta insekter under stenar och måla brukar vara smidigare. Faktum är att vi under några mer konfliktfyllda år hade helt tävlingsstopp hemma. 

  Vi har noll tolerans för våld och fysiska aggressioner i vårt hem. Går det så långt ingriper en vuxen omedelbart. Men om det bara är tjafs och gräl, så kan det vara en bra strategi att vara lite mer nonchalant och låta dem reda ut det själva. Att ställa till bråk ska inte vara ett snabbt sätt att få de vuxnas uppmärksamhet.

  Den lilla är kanske lite liten än, men det är ok att säga att de allmänna utrymmena i hemmet är fredade från skrik och utbrott och att de kan ta den typen av uppträdande till sina egna rum.

  Familjemöte - har ni testat det? Ni har ett möte och diskuterar vad ni vill göra som familj (utflykter, böcker ni vill läsa, projekt hemma ... ), vilka regler ni ska ha för att leva tillsammans och ni kan ta upp problem och försöka hitta lösningar tillsammans. Barn brukar älska det och det är ett bra sätt att se till att alla känner sig hörda.

 • Ons 15 jul 2020 20:00 #5

  Vad får de för konsekvenser?

 • Tor 16 jul 2020 11:57 #7
  GGN skrev 2020-07-15 20:00:39 följande:

  Vad får de för konsekvenser?


  Barnen är båda två i klassiska trotsåldrar. 6-årsåldern kallas inte för inte lilla tonåren. Om det ofta är bråk är det inte en fråga om brist på konsekvenser utan att föräldrarna behöver förebygga. Av rubriken att döma är det att alla är hemma hela dagarna som orsakar bråken, inte att barnen skulle vara ouppfostrade.
 • Tor 16 jul 2020 18:25 #8

  Har två 6 åringar (snart 7) hemma och de dagar vi inte har lagt fram vad vi ska göra eller går ut på fm så känns dagen rätt trist med många konflikter.

  mina bästa ideer för sådana dagar är att sysselsätta dem. Bryt beteendet och ta fram en lek eller ett spel.
  Det absolut bästa är att gå ut, spela boll eller gunga. Tyvärr älskar barnen insekter (fy det är så äckligt) så att säga kom så går vi på insektssafari blir mina kids iaf skitlyckliga.

  Gör något tillsammans och visa hur man ska vara med varandra. För det är faktiskt så att de tar efter oss vuxna.
  (innan någon blir arg här så nej jag säger inte att ni vuxna bråkar och slåss hemma)

 • Lör 18 jul 2020 15:23 #9

  Har barn som bråkar/bråkat mycket och mitt bästa tips i speciellt jobbiga perioder är att dela på er mer. Åk inte iväg allihopa samtidigt jämt utan en vuxen kan ta med ett barn och sen byter ni senare på dagen eller nästa dag. Ta istället med en kompis till stora barnet, och kanske kompisens förälder om man vill det. Kanske låter lite tråkigt men vårt liv är mer harmoniskt när vi gör så. Nu har ett av våra barn NPF som gör att bråken blir värre men det kan vara jobbigt ändå. Jag och mannen planerar in egen semester också för bara oss två några dagar och då är farmor hemma hos oss med alla barn.

 • Sön 2 aug 2020 00:08 #10

  Semestern leder ofta till mer parbråk mellan sambos och syskonbråk. Man saknar en annan ventil som kollegor, skolkompisar ect.
  Är det jobbigt på denna nivån rek. att ni sära på syskonen. Samt ordna lekdejtar.

 • Tis 4 aug 2020 09:16 #11

  Man delar på barnen och får egentid med varje barn och de får styra vad man ska hitta på.

  Man aktiverar barnen fysiskt så de blir av med överskottsenergi. Sen när myrorna i brallan är borta kan man aktivera dem mentalt så även hjärnan blir trött.

  Man åker bort nånstans i ett par dagar och hittar på saker och tar med ytterst lite leksaker. När man kommer hem är glädjen över att ha saker att leka med så stor att man får lite lugn och ro

  Man ser till att ha en hyfsad plan för varje dag så man vet vad man ska göra och det inte blir att man gör "ingenting" en hel dag.

  Man längtar efter att fritids/förskola ska börja igen och man får återgå till jobbet och vara vuxen en stund varje dag

Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll