• Svar på tråden Era bästa recept med avokado
  • Anonym (Marian)

    Dagens mat: 4 portioner ris, 1 ögonmått veggfärs marinerad i Teryaki-sås, ett paket fryst mango (bitar), 2 avokado (bitar), ett paket kikärtor och en liten burk picklad lök. Blev jättegott!

  • Tow2Mater
    Anonym (Marian) skrev 2020-07-18 20:35:41 följande:

    Dagens mat: 4 portioner ris, 1 ögonmått veggfärs marinerad i Teryaki-sås, ett paket fryst mango (bitar), 2 avokado (bitar), ett paket kikärtor och en liten burk picklad lök. Blev jättegott!


    Vad är ett ögonmått?
  • Dexter dot com

    Avocado,rödlök,tomater,fetaost som du hackar i småbitar och blandar med olja,basilika,vitlök,chilli och fikonbalsamico. Gott på bröd och till grillat.

  • Physalis

    En av mina favoritförrätter är avokadohalva med en klick creme fraiche, ett gäng räkor, lite rom, en dillkvist och en liten bit citron.


    Korrekturläser som en kratta
  • Lillmajsan

    Mosa avocado, pressa i vitlök och pressa över lime. Blanda med handskalade räkor. Möjligen lite salt och grovmalen svartpeppar.
    Kanta och smörstek vitt formbröd tills brödet får en fin färg, lägg på krispsallad på brödet ock klicka på röran. Ganera med en delad minitomat och lite balsamvinäger eller dylik. Underbar förrätt eller som lättar maträtt.Solig

  • nénuphar

    Tycker avocado brukar vara bra att mata upp sallader med, för att tillföra olika konsistenser och smak. En favorit är att koka bulgur och blanda med lite olivolja, pressad citron och mycket hackad dill. Hacka rödlök fint, tärna avocado blanda ner i bulguren. Skala räkor och blanda ner dessa. Jag brukar även ha i halverade coktailtomater och lite salladsblad och servera med en klick aioli eller någon yoghurt eller crème fraiche baserad sås.

    Smoothie på avocado, hallon, pressad apelsin och lite riven ingefära är också supergott! Har även testat med svarta vinbär. Fräscht och syrligt!

    Vegansk chokladmousse är också smarrigt. 1 mogen avocado, 1 mogen banan och 3 msk kakao mixas samman tills det blir fluffigt. Servera med bär. (2 portioner)

    Man kan också utesluta bananen och söta med dadlar eller lönnsirap t.ex.

Svar på tråden Era bästa recept med avokado