• Laboni

    Kallad till specialistmödravården

    Jag är gravid i vecka 9, första barnet. Ringde mvc förra veckan och talade om att jag är gravid. Barnmorskan som svarade sa att de skickar hem en kallelse till dem. Nu har jag fått hem kallelsen, men den är till specialistmödravården? Jag fattar inte varför jag är kallad dit. Trodde att man får gå dit om det är något speciellt med graviditeten eller om man själv har exempelvis diabetes. Inte att man blir kallad dit direkt på första besöket, när man som jag är frisk och utan hälsoproblem.

    Någon som kan förklara för mig?

  • Svar på tråden Kallad till specialistmödravården
  • Jag är bara jag

    Inte ens jag som definitivt behövt gå på specen har börjat där. Gått på vanliga Mvc hela tiden för de vanliga proven, vägning, och info. Det specen gjorde var sånt som behövdes läkare till. Och första gången runt v.16 tror jag det var. Så märkligt ja. Kanske de har så fullt upp med folk att de skickar vissa dit? Jag vet inte faktiskt. Du får ringa och fråga.

  • BuoBä

    Nu gissar jag, men i vissa landsting gör de ett tidigt ultraljud numera, och det kanske är på specialistmödravården den maskinen finns? Vanliga MVC brukar inte ha UL-utrustning.

  • Charlieflower

    På mitt sjukhus har specialistmödravården också vanlig MVC-mottagning men hela mottagningen kallas (lite förvirrande :) för specialistmödravård.

  • Lilant

    Dom skickar en dit för ultraljud :) och dom vill ha graviditeten daterad för att se att alla prover tas rätt :)

Svar på tråden Kallad till specialistmödravården