• Saschame

    Grannar som bråkar konstant

    Behöver konkreta tips på vad som börs göra i det här fallet. Jag och min sambo flyttade in i vår lägenhet (bostadsrätt) i höstas och trivs superbra förutom ett problem. Nämligen att våra grannar bråkar och skriker oftast flera gånger i veckan, vilket kan ske morgon, dagtid men även sent på kvällen runt 11 snåret, vilket är jättekul när man ska vara på jobbet 6:30. Vi bor i en hyfsat isolerad nyproduktion men deras skrik och bråk är så högljudda att det hörs klart och tydligt vad som sägs. Dessutom brukar bråken även innebära smäll i dörrar och möbler som kastas i golvet och har ibland fortsatt i tre timmar gärna sent på natten. Alltså extremt otrevligt och störande för oss.

    Detta har pågått i nu över ett halvårs tid bara någon vecka efter att vi flyttade in och det känns till och med som att det bara eskalerar.

    Vi skrev till vår förening och klagade men då vi inte har någon störningsjour eller dylikt la bara föreningen över det på våra axlar att prata med grannarna själva. Jag vet att det kanske är ett alternativ men då vi vet att mannen i förhållandet är halvkriminella med väldigt dåligt rykte så känns det inte som ett trevligt alternativ för oss, vi har från bekanta fått lära oss att man inte vill ha något med honom att göra alls. Vi valde att skriva en anonym lapp och lämna (kanske fegt men aja) men det gjorde absolut ingen som helst skillnad.

    Ca 1 månad tillbaka blev bråket så pass illa att vi misstänkte att en av parterna far illa så vi valde att ringa polisen som skickade en polis som kollade läget. Vi tänkte att det kanske skulle hjälpa på något sätt men en vecka gick och det har återgått till det samma. Vad vi hör är bråken bara verbala förutom kastade möbler osv.. iallafall så känns det som en extremt otrevligt situation för oss och har verkligen dragit ner på vår trivsel i lägenheten. Det känns även surt att vår förening vägrar hjälpa till. Vi känner oss helt enkelt helt hjälplösa.

  • Svar på tråden Grannar som bråkar konstant
  • S23

    www.movinga.com/se/sv/hub/storande-grannar/

    Din förening är skyldiga att agera efter att du själv försökt kommunicera med grannen.

    Ha med i beaktning att de som sitter u styrelsen är lika mycket människor som du och lika gärna kan bli utsatta för de konsekvenser som du är rädd för genom att konfrontera dessa grannar

Svar på tråden Grannar som bråkar konstant