Aniiee skrev 2020-08-12 01:55:54 följande:
Det var bara några exempel, men det tacksamma med gryta och grönsaker är att man kan slänga i i princip vilka grönsaker som helst och få en god gryta. Om du har det, släng ner det. Itäll be fiiiine. Men olika grönsaker har olika koktider så beroende på hur du vill ha grönsakerna så får du kasta i dem vid olika tidpunker.
Tack för din lista! :)
Jag brukar ibland hälla i grönsakerna när grytan precis är färdig och röra om. Jag vet inte hur mycket av grönsakerna delar ut sin smak till hela grytan. Men jag gör det för att jag har en inbillning av att man dödar vitaminerna, vilket man i för sig inte gör kanske.
Du skrev morot. Ger morot verkligen smak i en gryta?
Den har i för sig smak i sig när man äter den som den är. Men jag visste inte att den hjälpte till att ge smak till en gryta t.ex :)
Jag skall prova det!