Forum Styv/Bonusförälder - Förälder
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Husköp och Ekonomi

  Lör 29 aug 2020 12:33 Läst 0 gånger Totalt 3 svar
  Lör 29 aug 2020 12:33
  Jag och min man som har 3 barn har köpt ett radhus tillsammans och nu vill sitta ner och reda det ekonomiska biten ut innan vi flyttar in och det strular sig ekonomiskt i framtiden ifall vi skiljer oss.
  1.Först så har han löst ut mina skulder som ligger på 280.000kr och jag brukade betala till honom månadsvis en summa för att betala av lite av skulden i taget. 
  Till saken min man vill jag skriver 20% av min andel till honom och det är då istället för att jag betalar av lånet till honom månadsvis så får han ut det ifall vi går ut i skilsmässa och det är inkl. handpenningen+ lagfart och pantbrev så får han det betalt tillbaka på de viset, är det värt tycker ni? 
  2. Dem är 4 hemma alltså min man och 3 barn dem är tonåringar, jag vill sitta ner och reda ut de ekonomiska delen när det gäller EL, Vatten samt internet i det nya hemmet så att vi betalar rättvist. Jag tycker inte det är rättvist när det gäller att vi delar fakturorna i halva för då betalar jag för något jag inte använt. Dem använder sina mobiler 24/7 laddar dem , spelar PS4 3-4 dagar i veckan under helgerna dem kan spela 10-14 timmar och under sommaren kanske över 20 timmar plus att pappan kan använda TV:en flera timmar på efter middagarna.
  Nu vill jag vet hur jag ska ta och prata med honom hur vi ska dela fakturorna (EL, vatten och internet) rättvist, ni som är mitt fall hur gjorde ni? NI som har tips och ideer dela med er det skulle jag uppskatta 
 • Lör 29 aug 2020 23:08 #1

  Skulle inte gå med på att skriva över 20%, istället kan ni skriva skuldbrev så han får tillbaka sina pengar ifall ni går isär.

  Vad gäller utgifter för vatten, el, internet är det svårare tycker jag. Håller med att du inte ska betala halva men frågan blir hur mycket. Skulle föreslå 1/3 för dig och 2/3 för maken pga barnen.

  Hur gör ni med matkostnader? Och hur gör ni i dagsläget med era utgifter?

 • Lör 29 aug 2020 23:20 #2

  Otroligt småsint av dig att hänga upp dig på petitesser som elförbrukning av tv-tittande eler telefon användande.
  Skjutet ifrån höften så kostar det i runda slängar 100:-/år i elförbrukning att ha 1 tv på dygnet runt? Va är det att bråka om?
  Fast internet har en fast månadskostnad oavsett hur mycket du använder det.

  Varmvatten kostar dock en hel del, om det ens mäts hur mycket ni förbrukar? På radhus kan det lika gärna vara en fast kostnad som ingår i samfälligheten?

  Fokusera på matkostnaden istället.

 • Ons 2 sep 2020 09:14 #3

  Vad gäller skulden du har till honom så skriver ni ett skuldebrev på att han ska ha ut en viss summa innan ni delar på vinsten av det som blir kvar efter en försäljning av boendet. Ni skriver papper på att han gått in med mer pengar i kontantinsatsen än du har.

  Vad gäller själva boendekostnaderna så är det egentligen bara matkostnaden jag anser att ni bör dela "ojämnt". El och övriga förbrukningskostnader är bara struntsummor i det stora hela och du vinner ändå på att ni är två som delar på kostnaderna. Han bör stå för en större del av matkostnaden än dig.

Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll