• anonym994

    Dansk Svensk Gårdshund

    Jag är jättesugen på att skaffa en Dansk/Svensk G

    gårdshund. Jag är väldigt aktiv och tycker om att gå långa promenader (runt. 1.5-2 timmar om dagen) springa, paddla kajak och vill ha en hund som jag kan träna agility med, men som också älskar att gosa och kela emellanåt. Min släkting hade en jack Russell som jag passade mycket och tränade med, och tänker mig en sådan hund, fast som är mindre ?vass?, och därför tror jag att en D/S Gårdshund passar utmärkt.

    Dock har jag lite frågor om hundrasen och om den verkligen passar in i min vardag.

    Jag jobbar som florist i två st. butiker (samma företag) och i den ena butiken kan jag ta med mig hunden när jag jobbar där. Det är väldigt lugnt i butiken och jag är där två dagar i veckan.

    De andra dagarna jag mina föräldrar och farföräldrar som ställer upp på hundpassning.

    Jag har förstått att som Gårdshund är den även ?vaktig? utav sig. Ni som har denna hundras, hur vaktig är denna hundras och hur är den mot främmande? Kan den vara i butik, fanns det är lugnt med folk eller kommer den inre att kunna koppla av när folk kommer in?

    Sen har jag förstått att den är väldigt sällskapssjuk och tycker inte om att vara ensam.

    Klarar denna hundrasen av att vara ensam i 5 timmar, 1 gång i veckan, i en lägenhet?

    Eller är det när den är ensam hemma de flesta dagar i veckan som den har lätt att utveckla separationsångest?

    Tacksam för svar.

  • Svar på tråden Dansk Svensk Gårdshund
  • Dexter dot com

    Har inte jättestor erfarenhet av rasen men dom 3 jag känt har varit trevliga så länge dom fått ordentligt med motion men framför allt mental aktivering. Tycker dom säger till när det kommer nån men inte varit vaktiga på något sätt. Socialiserar du valpen korta stunder på ditt jobb från början samt skvallertränar tror jag inte du kommer få några problem med vaktande på jobbet. Däremot verkar rasen vara rätt reserverad dvs ointresserad av folk dom inte känner vilket jag personligen tycker är en bra "egenskap".
    Hur vida hunden som vuxen kommer klara av att vara ensam 5 timmar handlar mer om individen och träning än om ras. Är valpen trygg och du ensamhetstränar långsamt och alltid är tillbaka innan hunden blir orolig/stressad tror jag absolut den kommer klara några timmars ensamhet som vuxen.

Svar på tråden Dansk Svensk Gårdshund