• CarljohanH

    Problem med hjulen på Britax Smille III

    Är det någon mer som har problem med hjulen på sin Britax Smile III? Vi har använt vår vagn i drygt 5 månader och har haft punktering 4 gånger och framhjulen har börjat vobbla så hela vagnen skakar. En av punkteringarna var att innerslangen exploderade när vagnen bara stod i hallen utan att användas. En har varit på framhjulet och det gick inte att få av hjulet så att man själv kunde byta innerslangen. Vi fick köpa ett helt nytt hjul! Sedan har även innerslangen hoppat ut ur däcket när vi var ute på promenad. Vi har aldrig varit med om något liknande! Problemen slutar aldrig att upphöra. Vi har nu ett reklamationsärende där butiken skickat det vidare till Britax. Vore intressant att veta om fler har problem? Vi tycker själva att vi använder vagnen normalt och att man inte borde ha så här mycket problem.

  • Svar på tråden Problem med hjulen på Britax Smille III
  • alfredabbe

    Vi har precis likadant! Vi reklamerade vår och fick ett nytt chassi (som knarrade som tusan!) och nya framhjul. Men lik förbannat så hoppar hjulen när vi är ute och går och vi får pumpa dom varje vecka. Så dåligt!

  • CarljohanH

    Vi har fått nya bak- och framhjul men det har inte hjälpt. Nu väntar vi på nytt chassi men vi har tappat förtroendet och vill helst byta vagn.

  • gnome

    Haft vår i snart 6 månader och jo, framhjulen wobblar och chassit knarrar. Det mesta knarrningarna gick att råda bit på med smörjmedel på men de wobblande hjulen var värre. Servicen på Britax är mycket bra så vi fick nya hjul hemskickade efter någon konstruktionsförändring men det var samma fel.

    Men, funderade lite själv och om ni tar en gummisnodd och snurrar runt metallpinnen just så att friktionen blir aningen större löser det problemet. Det funkar också fint med packningar till kranar eller o-ringar så länge de inte är för höga. Billigt att införskaffa så rekommenderas verkligen ????

  • DiggyB

    Hur får ni ens av framhjulen? Vi försöker trycka ner knapparna på ovansidan och dra hjulen nedåt, men de rör sig inte en millimeter!

  • Solblomma30

    Vi har inte en Britax men en Bugaboo med vobblande hjul och jag instämmer i tipset om att sätta en liten o-ring vid hjulets infästning. Då slutar det att vobbla direkt. Väldigt fiffigt. Även om man kan tycka att hjulen inte borde vobbla till att börja med!

Svar på tråden Problem med hjulen på Britax Smille III