• Anonym (Mask)

    Springmask???

    Då har 4 av 4 barn fått springmask....SUCK.

    Hur har ni städat? Känns helt orimligt att sanera dag in och dag ut, duscha rumpor och tvätta sängkläder/kläder varje dag OCH jobba heltid. Måste man verkligen städa på detta sätt för att bli av med eländet? :(

  • Svar på tråden Springmask???
  • Anonym (mamma)

    Min 10-åring hade springmask för ett tag sedan. Första gången jag varit med om det någonsin så jag tänkte faktiskt inte på att kolla upp hur man skulle städa, tvätta och allt...jag fixade bara medicinen som jag visste att hela familjen skulle ta, ingen annan hade dock mask. Jag tvättade ungens sängkläder, inte mer än så. Detta är snart ett halvår sedan och vi har inte haft springmask i huset igen.

    Efteråt har jag läst om folk som verkligen tvättar ALLT. Sängkläder, kläder, leksaker, ångtvättar själva sängen och typ hela rummet. Djuren, skrubbar hela badrummen med klorin, allt som ungen har kunnat peta på. Det är kanske så man ska göra, vi har kanske haft tur.

  • Anonym (L)

    Detta är det mest nasty men jag plocka bort alla maskar på dem på kvällen med tops med babyolja på. Får du honan/honorna så har man lyckats redan där. Sen tvätta rumporna är rätt viktigt så de inte får ägg om de kliar sig. Då börjar bara skiten om. Och de fick på sig kläder direkt och inget naken springande. Superkorta naglar.

    Sen plockade jag undan leksaker och lät bara vissa var framme, allt tyg som samlar damm la jag undan. Bytte sängkläder samma dag som de fick medicinen. Nya handdukar varje dag. Dammsög och damma överallt. Sen så städa jag som vanligt, byte av sängkläder 1 gg/vecka. 1 månad så plocka jag fram allt igen.

    Det räckte och de försvann.

  • Anonym (Mask)

    Man har ju hört hu folk halvt städar ihjäl sig...men det kanske inte behövs då..

    Läste även på 1177 att barnen måste byta kläder så fort de kommer hem feån skola/förskola

  • Anonym (L)
    Anonym (Mask) skrev 2020-09-24 12:01:10 följande:

    Man har ju hört hu folk halvt städar ihjäl sig...men det kanske inte behövs då..

    Läste även på 1177 att barnen måste byta kläder så fort de kommer hem feån skola/förskola


    Är nog för de får panik.

    Jag hade varit väldigt noga med städning tills de tar maskmedlet och 3-4 dagar efter och sen de 14 dagarna efter det + 3 dagar så man ser de är borta. Inte pilla sig i rumpan och så. Sen så städa bort allt där äggen kan hamna.

    Och städa toalett varje dag och byta underkläder/handdukar. Jag byttr inte kläder på mina barn men kan vara bra så man är på säkra sidan. Har du otur går det runt nämligen. Speciellt om barnen kliar sig i rumpan och sen petar i munnen.
  • Anonym (Mask)

    Så du menar att man ska städa noga i typ 3 veckor?!

  • Anonym (L)
    Anonym (Mask) skrev 2020-09-24 17:20:37 följande:

    Så du menar att man ska städa noga i typ 3 veckor?!


    Jag som var otydlig.

    Om ni får medicin: Städa ordentligt samma dag ni ska ta medicinen. Byta sängkläder, pyjamas etc. Klipp allas naglar kort. Sen när ni tagit medicinen tar det ca 3-4 dagar innan alla maskar dött. Så tvätta händer, rumpa och underliv direkt när de vaknar.

    Sen hade jag dammsugit varje dag och sen 4:e dagen bytt sängkläder igen + pyjamas. Dra ner på socker för de gillar mask-jävlarna.

    Städa som vanligt under de kommade 10 dagarna. Men städa toaletten varje dag. Låt inte barnen dela badlakan.

    Då har det sen gått 14 dagar från första dosen upprepa med medicin för då kläcks nya maskar/larver. Städa nogrannare de kommande dagarna. Så totalt får du vara nogrannare ca 9 dagar.

    Får du inte medicin så får du i princip städa som en galning i 3 veckor ja.
  • nénuphar

    För oss förklarade de att det är äggen som är problemet och de verkar ju typ överleva ett kärnvapenkrig , i alla fall om man går på det man läser om dem. Jag städade och tvättade som en galning för äckelkänslan var panikartad men tydligen tål inte äggen solljus något bra så vi hade gosedjurssolarie på balkongen. Jag skulle tro att handdukar, underkläder, sängkläder och toalett är det viktigaste att rengöra utöver rumpor.

Svar på tråden Springmask???