• mammatill2daniella

    Bara en fundering..

    Hej! Jag är gravid i vecka 28, och har två barn som är 6 och 7 år. Jag jobbar i butik och jobbar fyra dagar i veckan än så länge på 80% men hoppas snart få gå ner i tid pga bebisen och stor tung mage. Min sambo, som ej är pappa till mina tidigare barn men pappa till det här barnet jobbar heltid. En till två veckodagar är jag ledig men innebär inte att jag är helt ledig utan jag kör barn fram och tillbaka till skolan som ligger i en stad en mil utanför där vi bor. Handlar, lagar mat och skjutsar till aktiviteter en dag i veckan (på mina lediga dagar) tvätten kan jag inte bara titta på då jag vet att den växer så dagarna innebär också en massa tvätt och även disk från gårdagen osv. Alltså inte så mycket vila trots att jag snart är ganska sent i min graviditet. Är jag löjlig som tkr att jag borde kunna ställa krav från min sambo på kvällen efter jobbet? Till exempel att han kan ta disken efter middagen medans jag tar hand om barnen och som ikväll körde dom till dans träning och sedan hem och duscha och natta osv avslutade sedan med att hänga två maskiner tvätt och bädda rent i sängen där katten hade spytt... Och nu kan jag lova att den här mamman är trött. Sambon har sedan efter vi åt middag kl 17 legat och tittat på tv hela kvällen nu är kl 21 och jag har gjort allt annat under tiden som jag nämnt här innan. Är det okej? Är det likadant hos er? Jag kan störa mig på att han bara ligger där medans jag stressar omkring med alla hem sysslor och ansvaret av barn osv samtidigt. Inte förrän nu på kvällen när dom somnat så får jag pusta ut en liten stund. Jag känner mig löjlig men samtidigt när jag läser det här som jag skriver så borde de vara en självklarhet tycker jag att man hjälps åt. Många gånger så tror sambon att bara för han städade den där dagen för en vecka sedan så har han dispans och behöver inte göra något på ett tag sedan. Han går även förbi sop påsarna jämt när han går ut medan jag släpar på väskor och matkassar och ungarnas grejer dagligen när jag passerar dörren, slutar ändå alltid med att jag lyfter ut soporna.

    Mvh TRÖTT gravid mamma.

  • Svar på tråden Bara en fundering..
  • MeandHim

    Klart du ska ställa krav, din man är en latmask! Dina egna barn får du kanske ta mer ansvar för men hushållsarbetet kan han banne mig hjälpa till med, han är lat! Släng soppåsen i ansiktet på honom om han ligger i soffan!

  • bananmilkshake

    Men, tror du det där är normalt? Är du hans husfru eller nån slags hembetjänt på 50-talet? Såklart det inte ska vara så!! Varför ska du göra allt?

  • Maymom

    Nej han borde göra mer!

    Finns en lista man kan gå igenom och svara på frågorför att se hur jämställd fördelning man har, den kanske kan vara bra att ha till hjälp om du pratar med honom.

    Min kan vara lite likadan, jag bad honom röja upp i köket efter maten en kväll, han ställde in tallrikarna i diskmaskinen, that?s it! Dagen efter sa jag nu röjer vi upp i köket tillsammans så går det fortare, allt stod ju kvar sedan gårdagen. Tror han förstår mer när vi gör det ihop hur mycket extra jag gör jämfört med honom varje gång jag gör nåt. Tex torkar av kaklet, spisen mm det är inte bara att diska. Kanske kan vara ett tips till att börja med att göra vissa saker ihop så kan ni båda vila sen. Och sen fasa över det mer på honom, du är ju gravid och kommer inte orka allt, men även om du inte varit det så bör ni dela jämnare!

  • LFF

    Självklart ska han ta en större del av ansvaret för hemmet. Men, hur var det innan du blev gravid? Var det bara du som fixade och höll på även då? Varför skulle han ändra sig nu när du är gravid om han inte gjorde något innan? 

    Antingen får du sänka dina krav på hur hushållet ska se ut eller så får du säga åt honom att skärpa sig och bete sig som en man istället för en tonåring som tror att "någon annan" gör allting.

  • Vanessa89

    Nej det är inte normalt och i hem med sunda familjeförhållanden så delar man på sysslorna eftersom ingen normal människa tycker att sådana bestyr är roliga. Tror du han kommer ta ett större ansvar när bebisen kommer? Hur har ni tänk lägga upp föräldraledigheten? Om jag får vara fördomsfull så tror jag att han kommer ta ut sin lagstadgade del men inte en enda dag mer än så.

Svar på tråden Bara en fundering..