• Sat 24 Oct 2020 19:14
    439 visningar
    0 svar
    0
    439

    Oväntat tidig LH-ökning som försvann igen - falsk ökning?

    Vi genomgår assisterad befruktning (ostimulerad). En normal cykel brukar LH-stegringen komma på kvällen runt cykeldag dag 15-16 och vara i 36 timmar. Har också fått ägget mätt samma dag som första kvällsstegringen dykt upp och det har då varit 21mm. Använder Clearblues rosa digitala ÄL-test och ibland även vanliga stickor.

    Nu till problemet: Var på ultraljud i torsdags (cykeldag 13) och då var ägget bara 10mm, så det bedömdes att det var väldigt liten risk att ägglossningen skulle ske över helgen och på sätt missa inseminationstillfället. Både cykeldag 13 och morgonen cykeldag 14 var ÄL-test negativa, MEN dagen efter i fredags (cykeldag 14) visade Clearblues ÄL-test plötsligt en glad gubbe vid 17:00 och ÄL-stickan visade ett tydligt streck men inte riktigt lika starkt som kontrollstrecket. Testade igen vid 22:00 och då var det båda testen negativa igen, ingen glad gubbe och inget tydligt streck. Samma sak idag lördag; negativt hela dagen.

    Känns så konstigt eftersom stegringen aldrig betett sig så innan och att ägget bara var 10mm i förrigår. Kan det varit någon form av falsk stegring? Har någon varit med om något liknande? Kan vi hoppas på att den ?riktiga? stegringen kommer?

Svar på tråden Oväntat tidig LH-ökning som försvann igen - falsk ökning?