• Wed 28 Oct 2020 07:27
    530 visningar
    3 svar
    3
    530

    Romantiaska tips

    Som förälder så vet ju alla att tiden bara försvinner och relationen har en massa utmaningar som såklart inte var de samma innan barn. Oavsett barnens ålder så vill många känna att man inte bara är förälder, utan även uppskattad och den som uppskattar sin partner..

    Jag tänker på fina romantiska saker man kan göra för sin partner. Kom gärna med tips på ni har gjort och gärna varför och hur det gick.. eller en hel lista på bra saker att föra för att få mer kärlek o värme!

  • Svar på tråden Romantiaska tips
  • Anonym (eee)
    Wed 28 Oct 2020 07:52
    #1

    Vi uppmärksammar varann i vardagen hela tiden. 
    Puss på morgonen innan vi kliver upp, puss hejdå innan man går till jobbet. Kanske något gulligt sms på lunchen (det händer inte varje dag men kanske varje vecka). 
    Vi tackar den andre när den lagat maten, vi hjälps åt att handla på helgen, vi hjälps åt att slänga återvinningen osv. 

    När den ena står och lagar mat kan den andra komma dit, säga att man ville inget speciellt, ville bara kramas - lite så där lagom mysigt. Vi tittar varann väldigt ofta i ögonen, verkligen för att visa hur mycket vi uppskattar varann. 

    Det händer att någon av oss köper en blomma eller så, men oftast är det  gratisinsatserna som betyder mest.  

    Vi har en fin ton mellan oss, det är nog det allra viktigaste, och det bestämde vi väldigt tidigt i relationen att vi skulle jobba på att alltid ha. Vi säger inget taskigt till varann. Om vi är oense om något pratar vi om det tills vi har rett ut det - det var också något vi bestämde tidigt, så att inte någon skulle bli tyst och gå omkring och tjura. Vi är båda uppmärksamma på varann. Märker vi att den andre verkar grubbla på något så frågar man. 

    Allt detta gör att jag känner att det vi har är rätt så romantiskt, även om det handlar om att packa iväg gamla mjölkpaket till återvinningen eller renbädda sängen - känslan och tonen finns där alltid mellan oss även i stunder av stress, huvudvärk eller dålig sömn. Hjärta

  • Wed 28 Oct 2020 07:56
    #2

    Tack för du delar, ni verkar möta varandra fint!

  • Anonym (fru)
    Wed 28 Oct 2020 07:57
    #3

    Vi är noga med att se varandra i vardagen. Vi rör varandra när vi passerar. Frågar om den andra vill ha något när man går till köket. Skrapar den andres bil på morgonen trots att man själv inte ska någonstans. Köper partnerns favoritgodis en helt vanlig tisdag när man ändå är i affären. Ger en spontan massage utan att förvänta sig någonting tillbaka. Dukar lite extra fint en måndag. Nattar barnen trots att det är den andres tur. Tänder ljus och tar ett bad och ett glas vin tillsammans en torsdagskväll. Rensar avloppet för att man vet att partnern avskyr det. Kramas en stund på morgonen efter klockan ringt innan man går upp. 

    Småsaker som knappt tar någon energi men ger så otroligt mycket. Det är mycket mer värt än blommor eller andra presenter. Att se och bekräfta varandra och visa uppskattning. 

Svar på tråden Romantiaska tips