• TotteE

    Obligatorisk med förskola från två år?

    Vad tycker ni?

  • Svar på tråden Obligatorisk med förskola från två år?
  • Anonym (Kvinna 39)

    Nej. För svenskfödda barn i svenskfödda familjer finns inget behov före ca tre års ålder, och för övrigt är jag starkt kritisk till att storebror ska komma med pekpinne och tala om hur gemene man ska uppfostra sina barn. De barn som gagnas av tidig förskola är invandrarbarn, för språkutvecklingen naturligtvis, men inte annars. Ser man däremot på vad som händer i en förskola så är språkutveckling det minsta de sysslar med så det finns ingen anledning alls till obligatorium, för någon. Det man i så fall måste fokusera på är SFI för invandrarföräldrar och språkfokus tillsammans med deras småbarn, inte vanlig förskola.

  • Anonym (Maria)

    Nej, det tycker jag inte.

    De barn som behöver vara i förskola (barn med utländsk bakgrund, barn i dysfunktionella familjer) får man hantera separat, inte tvinga alla andra barn.

  • Rataxes

    Jag tycker det låter sovjetiskt. Tänk "pionjärerna" den obligatoriska barn/ungdomsorganisationen i Sovjetunionen.


    Socialism är ondska - Krossa socialismen!
  • Anonym (Strumpludd)
    Rataxes skrev 2020-10-30 07:28:40 följande:

    Jag tycker det låter sovjetiskt. Tänk "pionjärerna" den obligatoriska barn/ungdomsorganisationen i Sovjetunionen.


    Ja lite. Det låter väldigt DDR!! Vill vi bo i Sovjetunionen?

    Kostsamt. Kommer inte hjälpa mot vad man nu tänker sig det ska hjälpa mot. Övertro på social engineering. Nä säger jag!
  • Anonym (kluven)

    Jag har tänkt sätta mitt barn från förskola vid två år så personligen känns det som en bra ålder att börja på, men jag ser så mycket fel med ett tvång.

    Alla barn och situationer är unika. Många kan erbjuda en minst lika bra vardag för barnet hemma, med pedagogiska lekar, träffar med andra barn, naturvistelse osv.

    Kvaliteten på många förskolor suger. Jag vet förskollärare som skolar in sina barn så sent som möjligt för att dom själva absolut inte vill ha sina barn i den miljön. Det är stressigt, underbemannat och den där pedagogiska verksamheten som det pratas så varmt om hinns inte alls med..
    Det lär inte bli bättre om man lägger till 10% barn i grupperna. Ska det bli obligatoriskt så måste dom höja kvalitén så ALLA förskolor är bra.

    Dom pratar också om kvinnofälla och att komma ut i arbetslivet (igen). samtidigt så säger dom att majoriteten av dom där 10% som inte börjat på förskolan vid två års ålder har invandrarföräldrar och där vet jag inte om det hjälper så mkt att tvinga iväg barnen till förskolan för att få ut kvinnan i arbetslivet, om det är ett problem?

    En fördel (för mig) borde väl iofs vara att om det blir obligatoriskt så borde det ordnas med skolskjuts så som det görs från förskoleklass nu och det skulle underlätta väldigt mycket för mig som bor på landet utan körkort. 

  • Madida

    Nej. Nej. Nej. Och, nej. Absolut inte.


    I'm not bossy. I just have better ideas than you
  • Anonym (Strumpludd)

    Det är ju diktaturfasoner!

    Inte ens Vpk skulle kommit på nåt sånt.

Svar på tråden Obligatorisk med förskola från två år?