• Jessy01

    Lek

    Hej alla, vet inte om detta är rätt forum men tänkte kolla om era 6-7 åringar alltid har nån att leka med? Där vi bor finns knappt nån i samma ålder och svårt på helger att hitta på nåt med jämnåriga. Vad brukar ni göra?

    Vänligen från en ensamstående förälder

  • Svar på tråden Lek
  • legomum

    Nu har jag tvillingar som är 7 år så ja de har alltid varandra att leka med. Men de leker inte så ofta med andra under helgerna.

    Vi har lördagsgodis och spelmorgon sedan går vi ut. Just nu finns det inte så mycket vi kan göra än att gå på utflykter med eller utan cykel. Brukar ta med fika eller måltid beroende på när på dagen.
    Har två aktiva barn så det blir gärna utelek i flera timmar. De leker ofta minecraft och vi tar även med fotboll/basketboll/bandy beroende på vad de vill göra. Är ofta ute i skogen och kikar på insekter samt klättrar i träd och på sten/"berg"

    Hemma bygger de gärna med lego och just nu är det falluckor och fällor som är viktigt att bygga. Spelar brädspel, ritar, bakar och lite youtube. Sedan är helgen slut.
    (Vi gör inte allt det där varje helg men det är det som grabbarna gillar att göra)

    Barnen har kul än så länge, får vara tacksam att de är så pass små fortfarande nu när man inte riktigt ska röra sig i samhället.

  • Jessy01

    Tack snälla för svar :)

    Min dotter gillar inte att leka själv tyvärr, vi bor i Göteborgsområdet, finns det några fler som har det likadant?

Svar på tråden Lek