• Anonym (letar­)
    Thu 12 Nov 2020 09:54
    849 visningar
    10 svar
    10
    849

    Var hittade du alkoholen?

    För en tid sedan kom jag på min man att dricka bakom min rygg.  Jag pratade med honom. En gång. Två gånger. Tio gånger. 
    Han gick över till att gömma alkoholen. Efter några veckor hittade jag den, i ett av våra uthus. ( vi bor på mindre gård).
    Jag tog upp det igen och nu förklarade jag för honom att jag höll på att tröttna, både på honom och alkoholen. Det var i slutet på augusti. Då mådde han jättedåligt i några dagar och lovade att sluta dricka. Det gick i tre veckor, sen var han igång igen.  Jag vet att han är på systemet och handlar ca var femte dag, men jag ser aldrig att alkoholen kommer hem.  Jag misstänker att han åker till systemet och handlar, åker hem med alkoholen och sedan hämtar mej på jobbet. ( vi samåker)
    Han dricker när jag inte är hemma, är borta några timmar på em/ kväll 3-4 gånger i veckan.
    Vet att han kör på bag-in-box. Inget man gömmer bakom en blomma direkt.  Har letat överallt hemma, till o med bland mina egna kläder. I hans garderob, i köket, tvättstugan, i hela huset, i ungarnas rum , ( de är vuxna och bor inte hemma längre) det händer att han dricker när jag har lagt mej, så sovrummet kan nog uteslutas, men jag har letat där också. 
    i uthusen , i jordkällaren, i garaget, utomhus i husgrunden...  men, ingenstans
    Och ja, jag VET att han har köpt alkohol! 
    Du som lever med en alkoholist som gömmer alkoholen, var har du hittat gömman?

  • Svar på tråden Var hittade du alkoholen?
  • Anonym (Herre­gud)
    Thu 12 Nov 2020 10:00
    #1

    Är han hotfull, har han utsatt dig för misshandel under påverkan?

  • Anonym (Matil­da)
    Thu 12 Nov 2020 10:12
    #2
    -1

    Du låter som en medberoende.

    Att hitta alkoholen gör bara att han letar nya gömställen om han inte får någon som helst konsekvenser av att du hittar gömmorna.

    Ställ ultimatum och håll det. Han kommer aldrig sluta gömma alkohol.

    (troligen gömmer han alkohol nånstans på tomten, kolla krypgrund, gammal jordkällare, smörjgrop, innuti grillen, gamla oljefat, i verktygslåda, i golfbagen, i olika maskiner)

  • Anonym (Herre­gud)
    Thu 12 Nov 2020 10:17
    #3

    Annars verkar du ju extremt stasi.


    Gubben mår dåligt, barnen är utflyttade o nu ska kärringen börja hålla på än mer (kan man ju anta). Har har förlorat jobbet p ga alkoholen? Har han gjort någonting dumt överhuvudtaget om man bortser ifrån att du tycker att han dricker för mycket?


    I övrigt, tror du att han kommer må bättre av att behöva tjaffsa med dig om vad han vill göra med sin egna kropp? Tror du att du stöttar honom genom att ta det som är hans ifrån honom?


    Har han uttryckt att han vill ha hjälp ang alkpoholen?


    Om inget passar in, så måste du ju förstå att du enbart är ute efter bråk! Tror du att han kommer må bättre då? Tror du att han bara kan sluta må dåligt för att du anser att han ska göra det?


    Är det bättre att han gömmer alkoholen för dig än att du faktiskt vet hur stor konsumption han har och faktiskt kan försöka hjälpa honom på rätt sätt?


    För som det låter nu så låter det mer som att det är du som är en skuggliknande häxa med långa naglar som river överallt i väggarna.. 

  • Anonym (Jadu)
    Thu 12 Nov 2020 12:01
    #4

    Det äe nog dags att lämna.

  • Anonym (Lilla­L)
    Thu 12 Nov 2020 12:15
    #5

    Tycker du behöver stöttas av folk som gått igenom liknande så sök rätt på en anhörig grupp inom AA. Finns på deras hemsida vart närmsta möte är.

  • Anonym (Herre­gud)
    Thu 12 Nov 2020 12:15
    #6
    Anonym (Jadu) skrev 2020-11-12 12:01:41 följande:

    Det äe nog dags att lämna.


    Vad har han gjort för fel förutom att dricka? För kan ju inte tro att du kan ta en sådan ställning utan att veta att han faktiskt har gjort något. Men visst har ts sådana problem med att han dricker så kan hon ju lämna honom, men jag hoppas att det blir utan ett översittande beteende då för det hjälper ju ingenstans!
  • Anonym (Fd sambo till alkoho­list)
    Thu 12 Nov 2020 12:23
    #7

    Vattentanken på toaletten.
    Botten på stora blomkrukor, under växten (som står i innerkruka).
    I botten på staplade hinkar, med andra hinkar över.
    I småflaskor under/i lampkupor.
    Fasttejpade på baksidan av sopsulo,kompostsulo.

    Jag lämnade till sist, mitt ex misskötte arbetet mer och mer. Och ljög om allt möjligt, t ex att han halkat av vägen med bilen. Det fanns dock inga hjulspår när jag åkte dit och kollade...

    Listan kan göras lång.

  • Hin
    Thu 12 Nov 2020 12:27
    #8

    Spelar det någon större roll var han gömmer det? Är inte problemet faktumet ATT han gömmer det?

  • Thu 12 Nov 2020 13:15
    #9

    Frågan är väl vad du ska göra om du hittar alkoholen? Han kommer ju inte sluta dricka för det? Det enda som kommer hända är att han hittar ett nytt gömställe.

    Jag tror du måste lyfta blicken och se problemet i ett större perspektiv. Din man är alkoholist. Ni måste söka hjälp båda två. 

  • Anonym (fru)
    Fri 13 Nov 2020 06:10
    #10

    Jag gömde mina vinboxar på det mest uppenbara stället, fullt synligt i vitrinskåpet. Köpte alltid samma sort och hade stenkoll på när soporna tömdes så jag bytte helt enkelt ut boxarna i smyg. Självklart märkte min man att jag drack, men han hade ingen koll på att jag fick i mig 2-3 boxar/vecka. //nykter sedan 9 månader

Svar på tråden Var hittade du alkoholen?