• Anonym (A)

    Min sambo tänder inte på mig längre?

    Jag och min sambo har varit tillsammans i 4.5år nu. Vi har ett gemensamt barn på 2.5år. Vi har alltid haft ett jättebra förhållande där vi ger varandra bekräftelse, visar kärlek, har roligt, tid på varsitt håll och respekterar varandra. Sexet har också varit görbra. Tills för ungefär ett år sedan. Han ville inte ha sex lika ofta och jag fick ta initiativet de flesta gånger. Från att ha sex 2-3ggr per vecka, har vi nu sex ca 1 gång i månaden. Nu tar han aldrig initiativ längre och när jag tar initiativ, eller att vi har planerat att vi ska ha sex senare under dagen, får han de flesta gånger inte upp den. Han bedyrar att det inte har något med mig att göra, att han älskar mig och tänder på mig. Men att det nu blivit ett prestationsproblem. Men, jag har så sjukt svårt att tro på detta. Vart sitter felet om inte hos mig?

    Senast idag. Jag ville ha sex imorse. Han säger "ikväll". Kvällen kommer och han tar inga initiativ så jag påminner honom. Jag är laddad som tusan. Han ger mig oralsex vilken brukar tända honom direkt. Jag visar att jag njuter för att spä på det lite till. Jag märker att han inte hårdnar. Jag frågar vad han helst vill att jag gör just nu för att hjälpa honom och försöka visa förståelse för hans problem. Jag gör det. Inget händer. Och jag blir så sjukt besviken varje gång! Jag känner mig äcklad av mig själv, sårad, vill bara gråta. Man kan inte ha ett förhållande om man inte har sex med varandra! Sex har varit viktigt för oss båda och han är inte blyg av sig när det gäller den punkten. Nu vill han hävda att "man inte behöver ha sex så ofta, för vilka har egentligen sex mer än ett par gånger i månaden när man varit ilag en längre stund?" Jag älskar honom till döden, och jag vill tro att han älskar och avgudar mig också. Men detta är ett stort problem som måste lösas.

  • Svar på tråden Min sambo tänder inte på mig längre?
  • Anonym (en man)

    Det kan finnas flera orsaker till att din man inte får erektion. Det behöver till att börja med inte betyda att han inte tänder på dig. Prestationsångest är ett nog så vanligt problem. Det sitter mellan öronen och kan vara svårt att bli av med. Sånt kan sätta sig i huvudet av olika orsaker. Det finns mycket skrivet om det. För min del funkar det om jag tar sidenafil (viagra). Då vet min hjärna att jag kommer kunna "leverera". Det skulle förmodligen funka med sockerpiller också.

    En annan orsak kan förstås vara medicinsk.

    En tredje kan vara porrmissbruk. En fjärde alkohol eller andra droger. Jag tycker din man bör besöka en läkare för att utesluta medicinska orsaker och kanske för att få sidenafil utskrivet.

    Avslutningsvis är jag ganska övertygad om att han

    också tycker det är ett problem, men kanske pinsamt att ta tag i.

  • Anonym (Jag)

    Svart att sega.Jag varit i en trevlig förhalande i några år och nu är singel pga detta.Jag försöker att reda oss på alla sätt men hon blir helt ointresserad av mig sista året.I början vi har sex nästan varje dag och sista året som du en gång per månad.I slutet jag lämnar henne och börjar på nytt liv och börja andas.Efteråt kanske tre månader vi försöket en gång till,i början allt perfekt efter en månad samma sök .Nu är definitivt slut.Singel i två månader och njuter

  • Mimosa86

    Hur är er relation i övrigt då?

    Mår han bra? Är det något som tynger honom i ert förhållande eller generellt? Gnagande oro?

    Oavsett så är det bra att prata om det och om han känner prestationsångest, kan ni göra något som tar bort den känslan? Typ mysa utan krav på sex?

  • Anonym (Lisa)

    Prestationsångest ska inte underskattas.

    Min sambo fick problem med ståndet EN gång på grund av stress och trötthet och det tog jättelång tid innan han kunde slappna av och inte stressa upp sig efteråt. Så fort vi skulle ha sex började han stressa över om den skulle fungera. Innan hade vi haft problemfritt sex varannan dag. Efter hans lilla prestationsproblem (alltså EN gång på tre år) så hade vi max varannan vecka. Vi vet att det bara var stress och prestationsångest för när jag "lurade" honom att sex inte var på tapeten så fungerade det utmärkt.

    Jag kunde också tänka ibland att det kanske var mig det berodde på. Men vi pratade mycket om hur han kände och tänkte och stressen. Och han hade väl fått vara rätt korkad och självplågande om han försökte ha sex gång på gång med någon han inte tände på. :)

  • Anonym (A)
    Mimosa86 skrev 2020-11-13 09:50:26 följande:

    Hur är er relation i övrigt då?

    Mår han bra? Är det något som tynger honom i ert förhållande eller generellt? Gnagande oro?

    Oavsett så är det bra att prata om det och om han känner prestationsångest, kan ni göra något som tar bort den känslan? Typ mysa utan krav på sex?


    Vårt förhållande i övrigt är bra, men det gnager ju i kanterna det här sexproblemet.. Han mår bra, inget som borde oroa honom. Vi har arbeten båda två, brainkomster.
  • Anonym (A)

    (Råkade skicka iväg innan jag var klar)

    Det som skulle kunna sätta käppar i hjulen är att han håller på med sin magisterexamen. Men, det är inget som tar mycket tid av honom egentligen eller kräver alltför mycket av honom. Han kan fortfarande jobba 75% och plugga på 75%

    Att inte ställa några krav skulle kunna vara en grej att testa!

Svar på tråden Min sambo tänder inte på mig längre?