• Tue 1 Dec 2020 00:49
    590 visningar
    6 svar
    6
    590

    Tips på storkok

    Skulle gärna vilja ha tips på storkok, alltså rätter som passar bra att göra mycket av och gärna går bra att frysa in också. Är så trött på att komma hem varje eftermiddag och behöva laga mat. Hur löser ni det?

  • Svar på tråden Tips på storkok
  • Tue 1 Dec 2020 01:32
    #1

    Storkok bara så där på rak arm:
    Köttsfärssås (gör en stor med mild smak, så kan du dela den i många delar och krydda upp efter smak när ni ska äta. Tacosmak, chili, mer örter, skruva till asiatisk, osv)
    Ungersk gulash
    Kalops
    Lasagne
    Potatisgratäng (bara att fixa något tillbehör)
    Moussaka
    Kycklinglåda
    Fiskgratäng


    Gamla matvaror i kylen? Först får de päls, sen börjar de morra och SEN går de ut.
  • Tue 1 Dec 2020 03:55
    #2

    Korv stroganoff, kreolsk gryta, kyckling i curry eller dragonsås, kött/lammfärsfärsbiffar, kålpudding.

  • Anonym (H)
    Tue 1 Dec 2020 08:16
    #3

    Grytor :)

    Kalops

    Köttgrytor

    Chicken a la king

    Kyckling med curry

    Thaigrytor

    Ungsbakad lax (halvsida)

    Lasagne

    Fiskgratäng

  • Anonym (D)
    Tue 1 Dec 2020 08:21
    #4

    Vi har en slowcooker och gör ett par omgångar i den i veckan. Vi lagar aldrig mat på vardagarna. Min sambo har lite oregelbundna arbetstider och jag brukar helt enkelt vara för trött för att laga mat på kvällen.

    Vi brukar göra olika indiska grytor (med grytbas på burk). Linsgryta, köttfärssoppa, lasagne, kycklinggryta med jordnötssmör. Vi kokar pasta/nudlar/ris till ibland. Och ibland har vi naanbröd till.
    Vi har alltid minst fyra olika rätter i frysen så vi kan variera oss. Men ingen av oss har något emot att äta samma rätt ett par dagar i rad heller.

  • Tue 1 Dec 2020 13:13
    #5

    Det som blir allra godast av infrysning är köttsoppa. Faktiskt nästan godare än nygjord. Raggmunkskaka. Köttfärssås. Köttfärslimpa. Pannbiffar. Grytor.

  • Anonym (mysel­f)
    Tue 1 Dec 2020 14:12
    #6

    Det mesta kan man göra i större sats så det räcker i minst 2 dagar. Aldrig kunnat förstå folk som frivilligt lagar mat varje dag istället av att göra en större portion och äta den i 2 dagar.

Svar på tråden Tips på storkok