• sofnk

    Från sjukpenning till timanställd- Skuldsanering

    Har planer på att avsluta min sjukskrivning och gå in och jobba som timvikarie i kommunen som undersköterska för att sedan efter LAS dagar kunna få en fast tjänst i kommun.

    MEN då undrar jag nu hur KF/(Borgenärerna särskilt) ställer sig till det? Efter en sjukskrivning på 3 år så är det väldigt svårt att få en 100% tjänst eller en fast tjänst överhuvudtaget. Oftast får man börja som timvikarie och visa framfötter för att kunna bli erbjuden något då inte många vill ge en chans till en fast tjänst direkt (med provanställning såklart) till en som varit sjukskriven i 3 år.

    Har någon erfarenhet utav just det? Hur räknar de då vad jag kommer att tjäna? Eftersom jag går ur min sjukskrivning så vill jag inte heller rivstarta utan jobba mig sakta uppåt. Sen kommer jag ju inte ha en fast lön varje månad.

    Samt kan jag inte börja en timanställning och sedan göra en omprövning samtidigt som jag börjar och avslutar sjukskrivningen. Eftersom jag då inte kommer kunna ha en inkomst att betala dessa 4000:- som jag betalar varje månad till KF.

    Ska ringa min skuldrådgivare imorgon och prata med hen om detta ändå men tills imorgon kanske någon har liiiite koll? ??

Svar på tråden Från sjukpenning till timanställd- Skuldsanering