• Ankmeister

    Vill inte jobba som sjuksköterska

    Hej,

    är nyexaminerad sjuksköterska men har senaste året känt att yrket inte alls är för mig. Mår så jävla dåligt av arbetsmiljön, ansvaret och stressen. Alla i min omgivning tycker jag ska ge yrket en chans, men innerst inne vet jag att jag kommer må kasst om jag börjar jobba med det. Har tänkt plugga vidare till annat till hösten. Så frågan är: ska jag ge yrket en chans i 6 månader eller ska jag söka ett annat jobb som jag pysslar med fram till jag börjar plugga igen? Är otroligt rådvill..

  • Svar på tråden Vill inte jobba som sjuksköterska
  • Anonym (S)

    Jobba under våren och till hösten börjar du plugga. Du kanske borde vidareutbilda dig inom vården istället? Med lite specialisering kan du hamna i lugnare miljöer. Eller kolla vad mer du kan använda din utbildning till. Personlig assistent? HVB-boenden? Ställen där man jobbar med omvårdnad liksom.

  • Aamon

    Inom vilket område arbetar du?

    Finns verkligen områden med låg stress, bra arbetstider etc. Ansvaret finns ju kvar men...

    Jag arbetar som sjuksköterska på ett äldreboende. Mest arbete dagtid, jobbar 1 helg var 10:de vecka. Har ju mycket ansvar då jag är själv men kollegorna och läkaren finns ju bara ett samtal bort.

  • hammarhajen

    Hur vet du att du mår dåligt om du inte provat?

    Jag tänker att stress finns i de flesta yrken. Man hör ju lättast och mest om ens eget yrke, men det betyder inte att just det yrket är tuffare än andra. Bara att man träffar fler i det yrket, pratar jobb mer med personer i det yrket och så vidare.

    Att man upplever att något är stressigt och svårt när man är ute på praktik kan bero på att man är ovan. I början är det osäkert, stressigt och svårt för de flesta människor, i de flesta yrken.

    Jag tycker att du ska prova ett år, och bära med dig att det ofta tar i alla fall några månaders heltidsarbete innan man landat som nyexad. I många branscher tar det säkert ett år innan man är varm i kläderna.

Svar på tråden Vill inte jobba som sjuksköterska