-
Muffins:-(
Ons 16 dec 2020 07:38 Läst 0 gånger Totalt 13 svar
Ons 16 dec 2020 07:38
Uppgifterna du anger när du gillar eller ogillar ett inlägg kommer inte att vara synliga för andra.Har nån här lyckats baka riktigt fluffiga och höga muffins? Jag vet inte vad jag gör för fel, men ingen recept funkar för mig, då alla muffinsar blir låga och kompakta, medan jag drömmer om en muffins som liknar McDonald's
Följer recept till punkt och pricka, har inga problem med massor med andra bakverk, även de som anses att vara rätt så svåra (riktig sockerkaka, dvs utan bakpulver, petit-choux, jästdeg, mm). Vad fasiken - blir besviken varje gång
Kan nån snäll själ hjälpa mig?
-
Ons 16 dec 2020 07:52 #1
Uppgifterna du anger när du gillar eller ogillar ett inlägg kommer inte att vara synliga för andra.Har du en muffinsplåt? Mina blir "höga och fina" när jag bakar i sån. De har ju inget annat alternativ än att stiga
Annars vet jag att vissa brukar ha smeten i dubbla-trippla former. -
Ons 16 dec 2020 08:00 #2
Uppgifterna du anger när du gillar eller ogillar ett inlägg kommer inte att vara synliga för andra.Jag är inte särskilt bra på att följa recept och det brukar bli bra ändå. Men jag har upptäckt att det är väldigt olika "schvung" i bakpulvret nuförtiden. Jag hade aldrig problem med det förr, men nu kan man köpa en burk och verkligen ingenting reser sig med det. Nästa burk av samma märke kan fungera alldeles utmärkt.
-
Ons 16 dec 2020 08:15 #3
Uppgifterna du anger när du gillar eller ogillar ett inlägg kommer inte att vara synliga för andra.Haft - hjälpte inte. Nu använder jag silikonformar (så de håller formen precis som man behöver, men själva degen blir fel ändåfjanten skrev 2020-12-16 07:52:07 följande:Har du en muffinsplåt? Mina blir "höga och fina" när jag bakar i sån. De har ju inget annat alternativ än att stiga
Annars vet jag att vissa brukar ha smeten i dubbla-trippla former.
)
Tror du att det kan gå bättre med bikarbonat i så fall?Afterlife skrev 2020-12-16 08:00:23 följande:Jag är inte särskilt bra på att följa recept och det brukar bli bra ändå. Men jag har upptäckt att det är väldigt olika "schvung" i bakpulvret nuförtiden. Jag hade aldrig problem med det förr, men nu kan man köpa en burk och verkligen ingenting reser sig med det. Nästa burk av samma märke kan fungera alldeles utmärkt.
Den i alla fall brukar vara konsekvent
-
Ons 16 dec 2020 08:16 #4
Uppgifterna du anger när du gillar eller ogillar ett inlägg kommer inte att vara synliga för andra.Vad irriterande!brallison skrev 2020-12-16 08:15:51 följande:Haft - hjälpte inte. Nu använder jag silikonformar (så de håller formen precis som man behöver, men själva degen blir fel ändå )Tror du att det kan gå bättre med bikarbonat i så fall? Den i alla fall brukar vara konsekvent
-
Ons 16 dec 2020 08:41 #5
Uppgifterna du anger när du gillar eller ogillar ett inlägg kommer inte att vara synliga för andra.Det ska vara ett recept som börjar med att man rör ihop smör och socker, och när man tar i de torra ingredienserna så ska man bara röra så allt precis blandar sig. Och så ska man fylla formarna nästan upp till kanten. Det är mina tips.
-
Ons 16 dec 2020 08:52 #6
Uppgifterna du anger när du gillar eller ogillar ett inlägg kommer inte att vara synliga för andra.Provat såna recept ocksåBuoBä skrev 2020-12-16 08:41:44 följande:Det ska vara ett recept som börjar med att man rör ihop smör och socker, och när man tar i de torra ingredienserna så ska man bara röra så allt precis blandar sig. Och så ska man fylla formarna nästan upp till kanten. Det är mina tips.
-
Ons 16 dec 2020 09:34 #7
Uppgifterna du anger när du gillar eller ogillar ett inlägg kommer inte att vara synliga för andra.Det är skillnad på muffins och cupcakerecept. Jag kör recept på amerikanska cupcakes och de blir alltid höga, gör jag muffins så är de låga.
-
Ons 16 dec 2020 09:43 #8
Uppgifterna du anger när du gillar eller ogillar ett inlägg kommer inte att vara synliga för andra.Om man vispar för länge efter att bakpulvret har hällts i så blir muffinsen kompakta. Man ska bara vispa tills allt precis har blandat sig. Jag gjorde det här felet förr och fick då alltid kompakta muffins. Sedan läste jag någonstans om hur man blandar och efter det blir mina muffins alltid fluffiga.
Vad sugen jag blev på muffins nu! :D -
Ons 16 dec 2020 11:27 #9
Uppgifterna du anger när du gillar eller ogillar ett inlägg kommer inte att vara synliga för andra.Har du i bakpulvret för tidigt kanske? Allt ska snabbt blandas och in i ugnen när bakpulvret kommit i eftersom det börjar reagera direkt.
-
Ons 16 dec 2020 13:04 #10
Uppgifterna du anger när du gillar eller ogillar ett inlägg kommer inte att vara synliga för andra.Det ska jag testa - aldrig tänkt på det.Virriga Vera skrev 2020-12-16 09:34:51 följande:Det är skillnad på muffins och cupcakerecept. Jag kör recept på amerikanska cupcakes och de blir alltid höga, gör jag muffins så är de låga.
Gjort precis så - blandar allt bara tills det är blandat (det är ju egentligen samma sak med en riktig sockerkaka, man får inte överarbeta smeten).quetzalcoatlus skrev 2020-12-16 09:43:17 följande:Om man vispar för länge efter att bakpulvret har hällts i så blir muffinsen kompakta. Man ska bara vispa tills allt precis har blandat sig. Jag gjorde det här felet förr och fick då alltid kompakta muffins. Sedan läste jag någonstans om hur man blandar och efter det blir mina muffins alltid fluffiga.
Vad sugen jag blev på muffins nu! :D
Blandar torra och blöta ingredienser för sig och sen blandar ihop allt och in i formar, så det borde inte vara orsaken, känns det som.Kråksången skrev 2020-12-16 11:27:34 följande:Har du i bakpulvret för tidigt kanske? Allt ska snabbt blandas och in i ugnen när bakpulvret kommit i eftersom det börjar reagera direkt.
-
Ons 16 dec 2020 19:47 #11
Uppgifterna du anger när du gillar eller ogillar ett inlägg kommer inte att vara synliga för andra.Om du använder bikarbonat glöm inte att ha i lite citron eller vinäger, annars så triggar du inte igång jäsningen.brallison skrev 2020-12-16 08:15:51 följande:Tror du att det kan gå bättre med bikarbonat i så fall?Den i alla fall brukar vara konsekvent
-
Tor 17 dec 2020 08:20 #12
Uppgifterna du anger när du gillar eller ogillar ett inlägg kommer inte att vara synliga för andra.Jodå, det triggas igång av sig själv, dock om man inte använde nån syra, så kan det bli inte så god eftersmak av just bikarbonaten. Men jag brukar alltid ta nån syra, så det är ingen faraVirriga Vera skrev 2020-12-16 19:47:17 följande:Om du använder bikarbonat glöm inte att ha i lite citron eller vinäger, annars så triggar du inte igång jäsningen. -
Tor 17 dec 2020 18:12 #13
Uppgifterna du anger när du gillar eller ogillar ett inlägg kommer inte att vara synliga för andra.Japp så är det, man ska bara blanda tills torra ingredienser blir fuktiga, även om det finns klumpar kvar är det ok. Blandar man för mycket utvecklar man gluten proteinet för mycket i smeten och muffinsen blir kompakta.quetzalcoatlus skrev 2020-12-16 09:43:17 följande:Om man vispar för länge efter att bakpulvret har hällts i så blir muffinsen kompakta. Man ska bara vispa tills allt precis har blandat sig. Jag gjorde det här felet förr och fick då alltid kompakta muffins. Sedan läste jag någonstans om hur man blandar och efter det blir mina muffins alltid fluffiga.
Vad sugen jag blev på muffins nu! :D