• Sat 19 Dec 2020 22:12
    547 visningar
    5 svar
    5
    547

    Vågar jag?

    Jag ska göra min julskinka men jag kan inte hitta var jag lagt min kött-termometer =(, har inte lust att ge mig ut att köpa en heller i dessa tider då jag är i riskgrupp. Tror ni att det går att ta en "gammeldags" febertermometer istället? Jag har inte använt den på flera år eftersom att jag nu istället använder en örontermomenter, dessutom har jag tvättat den med desinfektionsmedel. Vad tror ni...vågar jag chansa eller kan det finnas bakterier kvar?

  • Svar på tråden Vågar jag?
  • Sat 19 Dec 2020 22:31
    #1

    Om den inte tål ugnsvärmen då?

  • Sat 19 Dec 2020 22:34
    #2

    Vad kan gå fel? 43 grader ska väl räcka för vilken skinka som helst? Är det en gammal rumptermometer är den ju ändå redan "hemma" igen.

  • Anonym (Anony­m)
    Sat 19 Dec 2020 23:38
    #3

    NEJ!!! Du ska inte använda en vanlig termometer, särskilt inte om de är av glas och möjligen innehåller kvicksilver!

    Du behöver ingen termometer, jag har inte använt en på 20 år till mina skinkor. Räkna 75 minuter per kg och ugnen ska vara på 175 grader.

  • Sat 19 Dec 2020 23:55
    #4

    Räkna tiden per kg skinka.

  • Sun 20 Dec 2020 13:12
    #5

    Mamma hade aldrig termometer. Ett nytt påfund ingen behöver egentligen. 

Svar på tråden Vågar jag?