• SweetJune

    Någon som nyligen har skolat in sitt barn på förskola eller ska?

    Hej

    Vi ska skola in vår 18 månaders på förskola nu i mitten av januari och har fått höra från andra förälder att man inte får vara med inomhus. Att man börjar en stund utomhus och sen när dem ska in så lämnar man dem bara. Vi har inte fått ngn info om detta och det känns inte alls bra. Sonen har stor separationsångest nu och känns väldigt otryggt. Har någon nyligen varit med om detta eller ska och är det samma för er? Vad är era åsikter? Skulle man kunna skjuta på inskolning pga Corona? Problemet är att jag börjar nytt jobb och min man som är pappaledig måste säga till 3 månader innan o det är "försent" nu. Känns tufft att lämna på förskola men ännu mer nu pga att man inte kan vara med som tidigare. Viktigt för oss föräldrar att få insyn i hur han har det på avdelningen och med fröknarna dessutom.

  • Svar på tråden Någon som nyligen har skolat in sitt barn på förskola eller ska?
  • Catnap

    Det är jätteolika på olika förskolor. I vår kommun körde vissa inskolning utomhus och visa kör inomhus som vanligt. Fråga vad som gäller på er förskola för att vara säkra.

  • Anonym (Olika)

    Vi hade inskolning i november och fick vara med inomhus men sitta i rummets hörn. Inte gå utanför det rummet till gemensamma utrymmen eller korridorer. Det fungerade fint. Men sen efter inskolningen får vi inte vara med in och vårt barn har också separationsångest och blir förtvivlad vid lämning. :,( Det skär i hjärtat men vi har inget alternativ...

  • Anonym (Förskollärare)

    Vi har inte inskolning inomhus som vanligt. Hela verksamheten har i princip flyttat ut.

    I inskolningen så har alla barn varit ute och en pedagog har gått in med en förälder och barnet som inskolas. De får känna på miljön och ställa frågor och vi frågar dem orsaker och lämnar information.

    Andra veckan är de med ute och lämnar innan lunch så barnet äter med oss och barnen.

    Inskolningen har tagit lite längre tid i vissa fall men vi gör det bästa i rådande situation

Svar på tråden Någon som nyligen har skolat in sitt barn på förskola eller ska?